Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Студенти другий день чинять опір "бєспрєдєлу СДПУ(о)". До них їдуть депутати

Вівторок, 29 червня 2004, 12:22
Верховна Рада ухвалила рішення направити спільну комісію Міністерства освіти та Верховної Ради до Сум, в зв'язку з конфліктом між студентами та новою адміністрацією вузу.

Відповідне рішення за пропозицією голови комітету з питань освіти, члена фракції СПУ Станіслава Ніколаєнка ухвалила у вівторок погоджувальна рада парламенту, повідомляє прес-служба СПУ.

Як відомо, студенти Сум вимагають відміни наказу президента і постанови Кабінету Міністрів про утворення СНУ на базі трьох сумських вузів та звільнення з посади ректора вузу народного депутата від СДПУ(о) Олександра Царенка.

У понеділок студенти та викладачі провели мітинг спротиву, до якого приєдналися батьки та представники громадськості.

У неділю засідання суду заборонило проводити акцію на площі Незалежності, тому мітингуючи перемістилися до скверу Шевченко. В акції взяли участь біля 300 студентів та більше 100 викладачів.

Як зазначають учасники акції, міліція чинила тиск на студентів, "погрожуючи їм тим, що розміщення наметового містечка несанкціоноване, акцентуючи на тому, що студенти витоптували траву".

Незважаючи на тиск, студенти продовжили мітингувати вночі, було розбите наметове містечко. Силових нападів та ексцесів не було.

Об 11 годині вечора 28.06 та о 2 годині ночі 29.06 зі студентами приїздили розмовляти начальник обласного управління освіти Володимир Чирва, проректор з виховної роботи Сумського державного університету Людмила Левченко.

"Вони пропонували вночі студентам сісти за стіл переговорів в обласній адміністрації і там розглянути те, що студентів хвилює безпосередньо. На це студенти заявили, що їхня вимога одна: відміна наказу Президента і постанови Кабінету Міністрів України про утворення СНУ", - говориться в повідомленні мітингуючих.

О 9.00 ранку вівторка студенти підтримають мітинг викладачів вузів на площі біля Сумського державного університету.

"Українська правда"

Читайте також:

Сумські студенти оголосили війну "бєспрєдєлу СДПУ(о)"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування