Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ВЕРХОВНІЙ РАДІ ВІДКРИТО ВИСТАВКУ ТЕМНИКІВ З БАНКОВОЇ

Четвер, 3 червня 2004, 13:16
У кулуарах Верховної Ради на третьому поверсі відкрито виставку темників – інструкцій з висвітлення подій, що готуються адміністрацією президента для державних і приватних медіа.

На двох стендах вивішено темники за різні роки. Найперший із них датується жовтнем 2001 року, найновіший – травнем 2004.

Виставка присвячена Дню журналіста, який святкується 6 червня.

На виставці представлено “традиційні” темники, якими АП вказує засобам масової інформації, які теми ігнорувати, а які висвітлювати визначеним чином.

Темники стосуються народних депутатів, послів західних країн, політичної реформи, інших тем. Також вперше виставлено темники, якими вказується тональність висвітелення соціальних подій – вибухів, отруєння дітей.

На виставці, крім того, представлено листи адміністрації президента за підписом керівництва головного управління інформаційної політики, якими обласним телекомпаніям вказується розмістити в ефірі відповідні відеоматеріали.

Серед темників є також, наприклад, графік, яким наказується дотримуватися певної послідовності у висвітлення в ефірі приватних телеканалів тем політичної реформи.

Унікальним експонатом виставки є лист, який наказує представникам мас-медіа звітувати про виконання темників. Прізвища контактних осіб організаторами виставки закреслено маркером.

На темнику вказано, що звіт про темники треба направляти на електронну адресу телекомпанії “Альтернатива” (за оцінкою експертів, належить структурам, близьким до Віктора Медведчука).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування