Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У парламенті підготували нову політреформу

Четвер, 3 червня 2004, 19:43
Парламентська робоча група підготувала погоджений законопроект змін у Конституцію, що буде розглянутий на її засіданні в п'ятницю.

Про це в четвер в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив член робочої групи з підготовки погодженого законопроекту змін у Конституцію, постійний представник президента України у Верховній Раді Олександр Задорожній.

"Завтра на фінальному засіданні робочої групи цей законопроект буде обговорюватися. На сьогодні усе підготовлено текстуально. Після цього текст (законопроекту ) буде розглянуто на засіданні тимчасової спеціальної комісії (з розробки конституційного законопроекту)", - сказав він.

Депутат нагадав, що робоча група взяла за основу погодженого законопроекту законопроект змін у Конституцію №4180.

За його словами, після висновків Конституційного суду цей документ у робочій групі не відпрацьовувався, тимчасова спеціальна комісія з конституційної реформи над ним не працювала.

"Тому робота була зосереджена на внесенні змін відповідно до висновків Конституційного суду в законопроект 4180, які можна розподілити на три групи", - відзначив він.

До першої групи Задорожній відніс технічні виправлення - окремі помилки, коми. До другої групи, за його словами, належать корективи, що "повинні бути внесені відповідно до рішення Конституційного суду, у формулюванні окремих статей".

У третій групі - ряд пропозицій, у тому числі груп народних депутатів, що не були враховані раніше при розробці законопроекту 4105, а також ряд позицій із законопроекту 3207-1. "Практично цей законопроект на 98 відсотків буде ідентичним законопроекту 4105", - сказав Задорожній.

Він також вважає, що дискусійним може бути положення законопроекту про імперативний мандат. "Фракція комуністів категорично наполягає на імперативному мандаті", - підкреслив депутат, додавши, що саме норма про імперативний мандат була причиною непідтримки законопроекту 4105. "Ця проблема зараз обговорюється", - відзначив він.

Ще одним проблемним питанням є позиція про надання права загального нагляду Генпрокуратурі України.

"І третя теза - про пропорційні вибори. Чи потрібно вносити такі зміни в Конституцію, якщо набрав сили відповідний закон", - відзначив депутат.


Читайте також:

Ющенко не буде підтримувати новий сценарій політреформи

Політреформу планують завершити до осені. Відповідати за неї буде Мартинюк


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування