Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівництво "Волі" арештували. Владі не подобається, коли знімають канали Кучми?

Середа, 30 червня 2004, 18:07
Арештовано керівників найбільшого в Києві оператора кабельних мереж "Воля-кабель".

Про це повідомив у середу агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат компанії Віктор Петруненко, що представляє їх інтереси у суді.

"Суд ухвалив рішення про утримання у слідчому ізоляторі" директора компанії "Воля-кабель" Сергія Бойка і його заступника Валерія Салямова, сказав адвокат.

За його словами, їм пред'явлене обвинувачення в поширенні порнографічної продукції, здійсненні діяльності з порушенням ліцензійних умов, відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом.

"Ми будемо подавати апеляцію завтра або в п'ятницю (1-2 липня)", - підкреслив Петруненко.

Коментуючи Інституту масової інформації ситуацію навколо компанії, її колишній директор Брайан Бест заявив, що скандал з "Волею" пов"язаний із виборами.

Він відзначив, що український закон не достатньо чітко окреслює термін - ретрансляція.

"Це не їхні (Волі-Кабель) канали, вони лише надають доступ. Це все одно що Інтернет. Провайдер ніколи не може сказати, що ви дивитесь в Інтернеті, він надає лише доступ. Це той самий випадок. І закони ту не чітко визначають, що значить – ретрансляція", - сказав Бест.

Він також додав, що скандал навколо "Волі-Кабель" у першу чергу пов"язаний з виборами.

"Кожного разу, коли починаються виборчі кампанії у них (ІМІ: Воля-Кабель) виникають великі проблеми. Погрожують відібрати ліцензії на трансляції, або кажуть зробіть одне, покажіть такий-то канал. Справа у тому, що кожен політик тут має свій канал і вони хочуть, щоб саме їх канал транслювався у кабельній мережі", - зазначив Бест.

"Якщо "Воля" знімає якийсь канал і це канал Кучми, тоді починається тиск. Нещодавно "Воля" забрала зі своєї мережі кілька каналів, або перенесла в інший діапазон з гіршою якістю. Коли таке трапляється політики починають казати, що ми не хочемо, щоб наш канал було погано видно на Виноградарі, чи на Печерську", - додав екс-директор "Волі".

Щодо звинувачення прокуратури Дніпровського району у транслюванні компанією "Воля-Кабель" набору каналів "Дорослий", до якого входять канали не дозволені для трансляці, Бест відзначив, що просто так отримати додатковий пакет "Дорослий" не можливо, необхідно заплатити додаткові гроші та придбати спеціальну апаратуру.

Як відомо, у вівторок прокуратура Києва заарештувала директора компанії "Воля", яка є найбільшим у Києві оператором кабельного телебачення, Сергія Бойка і його заступника Валерія Салямова за обвинуваченням у поширенні порнографії.

Разом з тим 23 червня "Воля" звернулась до прокуратури Києва з проханням закрити порушену проти компанії кримінальну справу, мотивуючи це відсутністю складу злочину.

"Воля" вважає, що відповідно до закону "Про телекомунікації" вона є провайдером телекомунікацій і, отже, не може нести відповідальність за зміст програм, які передає у своїх кабельних мережах.

Раніше "Воля" призупинила поширення еротичних програм у пакеті "Для дорослих" абонентам цифрової послуги "Воля Преміум ТБ" через вилучення прокуратурою контрактів із право власниками програм і обладнання. 22 червня прокуратура Києва порушила 3 кримінальні справи за статтею 301 КК "Ввіз, виготовлення, збут і поширення порнографічної продукції" за фактами поширення порнографії компанією "Воля".

Читайте також:

Керівництво "Воля-Кабель" затримали за порнографію, а не трансляцію парламенту?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: