Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов не вірить, що ідея Литвина спрацює

Понеділок, 12 липня 2004, 21:50
Глава Центрвиборчкому Сергій Ківалов не вірить, що кандидати в президенти можуть домовитися між собою про чесні вибори, як це запропонував спікер Володимир Литвин.

Про це він заявив медіа-центру "Кандидат".

"Ви вірите, що кандидати можуть домовитися? Я, чесно кажучи, ні", - сказав Ківалов.

На його думку, "якщо кандидат в президенти людина інтелігентна, людина толерантна, людина статечна, то він, напевно, все-таки не буде дозволяти собі нічого зайвого".

Ківалов упевнений, що кандидат "повинен викладати свою програму і вести агітаційну роботу", а не "займатися чорним піаром".

З іншого боку, вважає Ківалов, якщо кандидату "це не дано…, то навряд чи він буде цього дотримуватися". "Якщо хтось думає, що вибори проходять ідеально, то цього ніколи не буває", - упевнений глава ЦВК.

"Інша справа, що ми маємо до цього прагнути, ми повинні максимум зусиль докласти саме в цьому напрямі", - додає він. Але при цьому не вірить в дієвість пропозицій на зразок "Давайте будемо жити дружно і будемо дотримуватися правил".

"Дай Бог, щоб це було. Те, що Володимир Михайлович Литвін пропонує, дай Бог, щоб це дійсно було і відбулося. Я в це, чесно кажучи, не дуже вірю", - сказав Ківалов.

У той же час голова Центрвиборчкому покладає надії на українські і міжнародні громадські організації. "І чим більше буде уваги з їхнього боку, тим менша імовірність, що вибори будуть проходити з порушеннями", - підкреслив Ківалов.

Також Ківалов вважає обов'язковими дебати між кандидатами і жалкує, що, згідно з українським законом, участь в них добровільна.

"Я вважаю, що якщо ти кандидат в президенти, то повинен не боятися ЗМІ, повинен викладати свою програму перед всіма, в тому числі і перед журналістами. І люди повинні визначити самі, кого саме їм обирати", - сказав Ківалов.

Ківалов зазначив, що "в багатьох європейських країнах це обов'язкова норма закону".
Глаа ЦВК повідомив, що "ЦВК складе графік, ЦВК здійснюватиме оплату і це буде безкоштовно для кандидатів". "Дай Боже, щоб вони тільки, всі кандидати, прийшли на ці теледебати", - додав Ківалов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: