Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Закарпатті бритоголові скуповують газети про швагра Медведчука

Четвер, 15 липня 2004, 18:00
У четвер на Закарпатті особи специфічної зовнішності скуповують у торгових точках свіжий тираж газети “Старий замок”.

Про це повідомляє прес-служба регіонального штабу "Нашої України".

За припущенням прес-служби, причиною "захоплення пресою молодиків із золотими товстими ланцюгами на шиї" можуть бути викривальні публікації в цій газеті.

Так, в одній зі статей "Старий замок" пише про зловживання з боку місцевих правоохоронних органів: "Нині вже ні для кого не є таємницею, що незаконна переправка нелегалів за кордон здійснюється під пильними наглядом міліцейського керівництва краю", за що "нагору" платяться "відкупні".

"Більше того, деяким міліцейським начальникам зводять “невеличкі” хатинки в курортних зонах Закарпаття", - додає газета. І наводить приклад: "Поблизу санаторію “Шаян”, що в Хустському районі, швидкими темпами зводиться дача для Білоконя".

Згідно з публікацією, "в області вирішили поділити сфери впливу між своїми, які, збираючи дань, виділятимуть необхідні кошти". Так, Чопську митницю отримав під контроль "колишній помічник губернатора, більш відомий серед міліцейських кіл під прізвиськом “Чалий”.

За її даними, начальник зміни Чопської митниці на прізвисько “таксист” був покладений на облік з вимогою сплачувати за "дах" 50 тисяч доларів щомісяця. Газета пише, що "нещодавно "таксист" звернувся із заявою до правоохоронних органів, в якій говориться про нанесення йому тілесних ушкоджень, в тому числі й про вибиті декілька зубів". При цьому "фігурантом цієї справи" виступає “Чалий”, пише газета.

У наступному матеріалі "Старий замок" пише про спробу радника губернатора Закарпаття, шварга Віктора Медведчука Івана Чубірка побити свою колишню кохану Євгенію Шутько, яку він 13 липня побачив у ресторані "Мисливець" в компанії працівників УБОЗу та співробітника ДАІ з дружиною.

В третій статті газета пише про ситуацію довкола демонтажу недобудованої радіолокаційної станції, що у селі Пістрялово на Мукачвщині.

Спочатку, зазначає газета, демонтаж Пістрялівської РЛС проводила фірма "Закарпатвтормет", яку було визначено для цих робіт конкурсною комісією і затверджено сесією Мукачівської міської ради. Але у травні на зміну було підписано новий договір із "Закарпатським будівельним управлінням". Як підкреслює газета – без конкурсу і без сесії міськради.

Але найголовніше, на думку газети – в акті прийому-передачі станції "не вистачає експертної оцінки, висновку щодо ліквідаційної вартості об’єкта". А через це, провадить газета далі, теоретично "фірма має змогу офіційно продавати його (металобрухт) за копійки, таким чином більшу частину реального заробітку можна приховати".

Наостанок газета зауважує, що договір з такими посупками для фірми "було підтверджено розпорядженням міського голови Ернеста Нусера від 19.05.2004 року".

Як відомо, він подав у відставку через скандали із виборами мера Мукачевого, які не припинялися від дня голосування 18 квітня 2004 року.

"Українська Правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування