Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ не реагуватиме на закиди Кучми і Ко і направить найбільше спостерігачів

П'ятниця, 16 липня 2004, 11:21
Організація з безпеки та співробітництва в Європі не реагуватиме на звинувачення лідерів деяких країн СНД щодо того, що вона втручається у внутрішні справи держав на пострадянському просторі.

Про це "Німецькій хвилі" повідомив координатор проектів ОБСЄ в Україні Девід Ніколас.

"У нас немає центрального органу, який міг би відреагувати. За винятком Постійної ради. А вона завжди говорить за згоди та від імені усіх 55 країн. Тож це зайняло б купу часу й зусиль щоб написати таку відповідь", - сказав Ніколас.

"Лише зауважу: задовго до мого приїзду сюди ми вже знали про занепокоєння, висловлені Росією та Україною. Ми узяли це до уваги та діємо у відповідності з цими побажаннями", - додав він.

Ніколас нагадав, що Україна також несе частину відповідальності за дії ОБСЄ. Вона є регіональним лідером у галузі боротьби з торгівлею людьми, а також важливим гравцем у врегулюванні придністровської кризи.

Координатор проектів ОБСЄ також повідомив, що організація матиме найбільшу делегацію спостерігачів на президентських виборах в Україні – 650 осіб.

Більшість спостерігачів приїдуть безпосередньо у день виборів. Але 50 із них працюватимуть в Україні упродовж усієї виборчої кампанії.

Як повідомив Ніколас, місія діє виключно на запрошення приймаючої сторони. Спостерігачі не збираються готувати ґрунтовний аналіз, а лише дадуть загальну оцінку виборам.

Днями українське зовнішньополітичне відомство підтримало спільну заяву держав СНД про необхідність реформи ОБСЄ. Критики діяльності цієї міжнародної організації вважають, що вона часто втручається у внутрішні справи окремих держав на пострадянському просторі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування