Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коли Павловський сидів у в'язниці, він зрозумів, чому Ющенко може програти вибори

Понеділок, 19 липня 2004, 18:29
Російський політтехнолог Гліб Павловський вважає, що лідерство в рейтингу кандидатів у президенти не гарантує перемогу на виборах у жовтні 2004 року.

"Коли я сидів у "Бутирці", мій співкамерник казав – мало бути генієм, треба ще зуміти вижити", - відзначив Павловський на прес-конференції в Києві.

Тому, на думку Павловського, великі шанси має "не той, у кого рейтинг вищий, а той, хто добре проведе виборчу кампанію".

За словами Павловського, очолюваний ним ФЕП проводить соцдослідження в Україні, спираючи на місцевий соціологічні фірми. "Дані принципово не відрізняються від даних структур, що працюють із владою й опозицією".

Український політтехнолог Михайло Погребинський, котрий брав участь у прес-конференції, сказав, що, відповідно до його соцопитувань, найбільше число тих, хто не визначився зі своїм вибором, живуть на Півдні й Сході України.

Павловський також висловив упевненість, що "переможе ідеологія єдиної неподільної України".

На питання, який кандидат симпатичний Росії, Павловський сказав: "Стежте за пресою".

За словами Павловського, керівництво Росії співробітничає з "легітимно обраною" владою України. "І тому Путін підтримує президента Кучму й уряд цього президента", - сказав він.

"Опозиція Бог знає чим є і як буде поводитися", - також додав він.

Павловський сказав, що "для Росії дуже небезпечно, коли вибори набувають нелегітимної форми". "Ми бачимо, до чого це привело в Грузії".

"Ті, хто чекають, що виборчий процес в Україні обірветься нелегітимним способом – не дочекаються!", - заявив Павловський.

"Ставка Росії проста – ми хочемо сильної, суверенної України, тому що хочемо із сильними суверенними країнами Євросходу визначати майбутнє цього регіону і нікого пускати сюди не хочемо", - відзначив Павловський.

Він також ужив термін "сім"я суверенних націй", кажучи про відносини України і Росії.

"Ми не для того позбулися московського політбюро, щоб перейти під вашингтонський або брюссельський обком", - заявив Павловський.

За словами Павловського, Україну і Росію об"єднує "єдина система – Євросхід – враховуючи відмінності нашого євровибору".

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування