Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Індепендент" написала про українських шахтарів, які свідомо ідуть на смерть

Середа, 21 липня 2004, 11:23
Українські гірники свідомо нехтують правилами безпеки, щоб не втрачати заробіток.

Про це пише британська газета "Індепендент", єдина, яка вміщує статтю про загибель 31 українського гірника на шахті "Краснолиманська" на Донеччині.

Зазначаючи, що шахтарі працюють на застарілому обладнанні, "Індепендент" пише, що "Україна належить до найбільш небезпечних країн для гірничого виробництва, і 75 відсотків усіх шахт офіційно вважаються небезпечними".

"Комбінація застарілого обладнання, високої концентрації метану та послаблених правил безпеки спричинилися до ситуації, коли на кожні два мільйони тонн вугілля припадає сім смертей гірників", - констатує газета.

"Проте, - продовжує видання, - зубожілі робітники настільки залежать від небезпечної роботи, що часто відмикають свої детектори метану, аби не припиняти працювати для перевірки шахт".

Часопис зазначає, що уряд України оголосив триденну жалобу, а рятувальні служби шукають ще п'ятьох шахтарів, які, можливо, залишаються під землею, де панує пожежа.

"Понад 50 рятувальників боролися з пожежею, яка вирувала у шахті через високу концентрацію горючих газів. Працювати доводилося при температурі понад 50 градусів та високій концентрації отруйних газів. Урядовці вважають, що для гасіння пожежі, можливо, знадобиться два дні".

"На момент вибуху у шахті перебували 48 гірників, коли суміш метану та вугільного пилу спричинилася до трагедії. Аварія стала найгіршою в історії України за останні два роки", - йдеться у статті.

"Індепендент" пише, що шахта "Краснолиманська" була відомою як небезпечна, і у 2001 році там загинуло 9 гірників. Ще 4 гірники позбулися життя у наступні роки, хоча шахта залишається однією з найбільш продуктивних у регіоні.

"Індепендент" нагадує, що від часу незалежності у подібних аваріях загинули 3 700 українських шахтарів, зазначає українська служба Бі-Бі-Сі.

Як відомо, на початку літа газета "Індепендент" оприлюднила серію статей із матеріалами допитів міліціонерів "наружки", які стежили за Георгієм Гонгадзе і могли бути причетні до його убивства.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування