Янукович. "С пєснєй по жизні"

П'ятниця, 23 липня 2004, 22:34
Кульгавий "пі-ар"

Коли під час заключного куплету пісні, оголошеної співачкою Анютою Славською як "Гімн молоді", на сцені поволі почали піднімати голови величезні біло-жовто-зелені квіти, зал жваво відреагував оплесками, перемішаними зі сміхом.

Надувні рослини, мабуть, мали символізувати розквіт держави під керівництвом майбутнього президента Віктора Януковича, якому й було присвячено пісню. Її запис кожен з учасників молодіжного форуму отримав також на компакт-диску.

Правда, перше, що спало на думку при погляді на компакт – припущення, чи не переборює руденька дівчина на обкладинці якусь відразу. Інакше важко було пояснити, чому Анюта Славська прямокутний заклик "Обирай!" тримає не голими руками, а охоплюючи його якимось безглуздим шматком тканини.

Але очевидно, що це припущення було хибним, бо дівчина посміхалася. Останні сумніви щодо політичної орієнтації Анюти розвіялися, коли вона недвозначно висловилася на підтримку президентства Віктора Федоровича – спочатку прозою, а там і заспівала:

"Щоб усі були, як одна родина,
Щоб була щаслива рідна Україна,
Щоб росли міста, будувались школи,
Ми говорим: "Так! Віктор Янукович!"


Натомість спів Анюти (а точніше – приспів, наведений вище) змусили знову замислитись над потенціалом команди "головного" кандидата.

"Ми говорим: "Так! Віктор Янукович!" – це навіть не порожнє "Моє життя належить народу України!", узяте в якості гасла виборчої кампанії Януковича. Це – плагіат ("удосконалений", до того ж, мовною помилкою – калькованим з російської "говорим" замість "кажем").

Чи, може, самі автори слогана "Ми говорим: "Так! Віктор Янукович!" знаходять його оригінальним? Тоді хочеться почути, в чому його принципова новизна й оригінальність у порівнянні з "Так! Ющенко!", яке фігурує на "нашоукраїнських" агітматеріалах ось уже рік – від сходження на Говерлу у 2003…

Порядок

Як і обіцяв трохи більше двох тижнів тому сам кандидат, у коаліцію "Молодь обирає Януковича" увійшли півсотні всеукраїнських молодіжних організацій. І навіть на дві більше. Судячи з того, що в надрукований буклет їхні назви не встигли внести, в останній момент вловили кон'юнктуру Республіканська християнська молодь і Всеукраїнська рада молодих вчених та спеціалістів.

Перша з яких, як не важко здогадатися з назви, є "молодіжкою" Республіканської християнської партії, що входить... до блоку "Наша Україна". Серед переліку решти молодих та політизованих випадкових не було – Союз молоді регіонів України, Нова генерація, Народно-демократична ліга молоді, Спілка молодих державних службовців України, Українська соціал-демократична молодь, Союз аграрної молоді, Спілка молодих аграріїв, Соціалістичний конгрес молоді, Ліберальне молодіжне об'єднання, Демократичні перетворення України тощо.

Хоча підтримують Януковича й, наприклад, такі організації, як Всеукраїнська асоціація молодих дизайнерів та стилістів, Зелена енергетика майбутнього, Ліга Артіс, Україна Фестиваль, Асоціація молодих спортсменів та Українська федерація молодих медиків.

Зачитування усього списку "поіменно", яке ведуча запропонувала супроводжувати оплесками, спочатку трохи "навантажувало" аудиторію. Але врешті зал упіймав ритм і почав аплодувати дружно й злагоджено.

Та само злагоджено пройшов і сам форум. Перед початком, в очікуванні прем'єра, ведуча заходу – Людмила Харів з УТ-1 – пояснила молодим прихильникам Януковича "деякі правила": "Коли зайде Віктор Федорович, нам усім треба зустріти його оплесками і піднятися". Так само, наголосила ведуча, коли Віктор Федорович виходитиме з залу, "нам всім слід піднятися, його провести, і залишатися на своїх місцях".

Хтось із сусідів фиркнув "Шо за брєд!". Втім, прем'єра і зустрічали, й проводжали стоячи з бурхливими оплесками. Все закінчилося швидко – за годину.

Спочатку – виступ голови УСДМ Вадима Костюченка, наступним – виступ Володимира Крутька від НДЛМ, далі – Юрій Мірошниченко від "Нової генерації", представник трудової молоді від Комітету молоді ВАТ "Мотор-Січ" Василь Хвостак із Запоріжжя і голова київського міськкому СДПУ(о) Вадим Місюра – але в якості голови Асоціації молодіжної преси.

Після того як кандидату у президенти було зачитано "Молодіжний наказ", слово взяв сам Янукович. Зізнався, що "давно не відчував такої енергетики", і висловив побажання "частіше зустрічатися".

Визнав, що його виборчий штаб у своїй роботі не враховує і не використовує повною мірою всіх можливостей молодіжних організацій, їхню підтримку, пообіцявши скоригувати таку ситуацію.

Висловив сподівання, що 8 мільярдів, на які збільшили бюджет у другому півріччі поточного року, "це не остаточна цифра". "Я впевнений в тому, що нам вдасться ще її збільшити. На скільки – життя покаже", - сказав прем'єр.

Наостанок Янукович побажав завжди ставити перед собою велику мету, "а планку піднімати якомога вище", а ще – "щоб завжди любили життя, завжди любили свою країну, мали можливість захистити себе і свою сім'ю".

Ніхто ні за що на зібранні, всупереч зазвичай прийнятій практиці, не голосував, ніхто нічого не ухвалював. Власне, те що було, називалося "презентація" коаліції (хоч де, коли і як її утворили, залишилося нероз'ясненим).

Було повідомлено, що лідером коаліції "Молодь обирає Януковича" обрано Віталія Хомутинніка. Останнє є цілком закономірним, враховуючи що Хомутиннік - народний депутат фракції "Регіони України", голова Союзу молоді регіонів України та Національної ради молодіжних організацій – відповідає в Партії регіонів і виборчій кампанії Януковича за роботу з молоддю.

Підхід Януковича до преси по закінченні засідання був коротким. Це й зрозуміло – у кандидуючого в президенти прем'єр-міністра тривав робочий будень. Протягом якого закон забороняє чиновникам брати участь у виборчій агітації...

В кожнім домі, в кожній хаті
Починаються дебати,
Але треба знати, кого обирати.
Обіцяють кандидати
Всьому, всьому раду дати,
Але треба знати, кого обирати.

(із пісні "Обирай!" ("Гімн молоді")



СЛУХАЙТЕ ТАКОЖ ПІСНЮ НА ПІДТРИМКУ ЯНУКОВИЧА

Слухайте також спів Януковича разом із Русланою



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування