Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПЗУ висунула Кононова кандидатом у президенти на два місяці?

Субота, 24 липня 2004, 16:17
ХІ з'їзд Партії зелених України висунув свого голову Віталія Кононова кандидатом у президенти України.

За це рішення проголосував 451 делегат, 4 утрималися.

Заступник голови партії Сергій Курикін, представляючи Кононова кандидатом у президенти зазначив, що "зелені" майже рік вирішували, чи брати їм участь у нинішній кампанії.

У них було 3 варіанти відповідей на це запитання: висувати власного кандидата-члена партії, підтримати позапартійного морального авторитета, або підтримати представника інших політичних сил.

"Політрада півроку обговорювала це питання. Жодної людини з позапартійного середовища як кандидата від ПЗУ ми не знайшли", - відзначив він

Також "зелені" серйозно обговорювали питання підтримки кандидатури лідера Соцпартії України Олександра Мороза. Але вирішили це не робити, щоб не нашкодити партії - ПЗУ і СПУ мають різні електорати.

Своє рішення не підтримувати лідерів перегонів Віктора Ющенка і Віктора Януковича Курикін пояснив тим, що "Наша Україна" і депутати від фракції Регіонів України не підтримали політреформу, за необхідність якої послідовно виступає ПЗУ.

Окрім того, "зелені" не задоволені природоохоронною політикою в Україні, яку проводить уряд Януковича. Зокрема переформуванням Міністерства екології і нефінансуванням екологічних проблем Кривбасу з коштів від приватизації "Криворіжсталі".

"І лідер опозиції, яку уособлює "Наша Україна", і представник чинної влади, зробили все, щоб ПЗУ не мала можливостей їх підтримати", - сказав Курикін.

Сам Кононов як кандидат в президенти повідомив, що буде брати кредит у банку на фінансування своєї президентської кампанії. При цьому "зелені" визнають, що у них немає достатньої застави, щоб взяти такий кредит і сподіваються, що якийсь з банків повірить їм на слово.

Як пояснив Курикін, вони планують позичити 500 тисяч гривень на 2 місяці і за цей час знайти необхідні кошти на президентську кампанію через членів партії на місцях.

Якщо через 2 місяці ПЗУ не знайде коштів для повернення кредиту, Кононов зніме свою кандидатуру і поверне кошти банку, забравши їх з ЦВК. "А гроші на сплату відсотків (по банківському кредиту) ми зберемо", - сказав при цьому Курикін.

"Українська правда"

Читайте також:

"Зелені" матимуть двох голів – чоловіка і жінку

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування