Янукович хоче, щоб Кучма закінчив свою каденцію "гідно"

Субота, 24 липня 2004, 16:19
Прем'єр-міністр України, кандидат в президенти Віктор Янукович ще раз заявляє, що певен у своїй перемозі на президентських виборах.

Про це Янукович заявив на прес-конференції в суботу в Києві за підсумками форуму демократичних сил, відповідаючи на питання, що він буде робити у випадку, якщо на виборах переможе інший кандидат.

"По-перше, я впевнено говорю, що цього не буде. По-друге, я вважаю, що це дуже відповідальні люди, це політики, що прагнуть до побудови сильної держави", - сказав він, додавши, що "кожний з нас буде виконувати свою гарну позитивну місію в нашому українському суспільстві".

Він також відзначив, що у випадку перемоги на виборах має намір поглиблювати відносини з Росією. "Одним із пріоритетів є будівництво стратегічних відносин з Росією", - сказав він.

Говорячи про відносини України і європейських структур, Янукович підкреслив, що відносини з ними будуватимуться на основі відповідних договорів.

Відповідаючи на питання, чи може суперник Януковича на виборах, лідер "Нашої України" Віктор Ющенко очолити уряд у випадку перемоги Януковича, кандидат відзначив: "У нашому житті все можливо".

Він також сказав, що у випадку його перемоги на виборах в Україні обов'язково будуть дотримуватися норми, прийняті в демократичному суспільстві, зокрема, щодо опозиції. "Цивілізована норма в усьому світі - коли є опозиція", - сказав Янукович, додавши, що опозиція повинна бути цивілізованою і діяти за визначеними правилами і законами.

Відповідаючи на питання, чи відомо йому, чим буде займатися чинний президент Леонід Кучма після завершення терміну своїх повноважень, Янукович відзначив: "Президент повинен сьогодні мати таку можливість, і ми створимо для цього всі умови, щоб свою каденцію президент Кучма закінчив гідно".

"Про свої плани Леонід Данилович скаже сам і в найближчий час", - сказав кандидат також, відповідаючи на питання, чи бачить він у випадку своєї перемоги на виборах Кучму у своїй команді, можливо, як прем'єр-міністра.

Говорячи про спільну роботу з Кучмою, Янукович відзначив: "У ці роки ми разом переживали найважчі часи", наслідки яких, за словами прем'єра, сьогодні відбиваються у критиці влади українськими громадянами.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:08
фотоНідерланди нададуть Україні бойові машини піхоти YPR-765
23:03
Новини економіки 20 травня: графіки відключення світла, бронювання працівників ОПК
22:57
За якими хворобами ВЛК буде встановлювати придатність і як проходитиме медичне обстеження
22:51
відеоУ окупованому Довжанську на Луганщині прогриміли вибухи на складі паливних матеріалів
22:33
Голова МЗС Литви нагадав "співчутливим" про роль Ірану у війні в Україні
22:19
Президент наполягає, що НАТО може збивати російські ракети над Україною
22:00
Зеленський: Україна зберігає контроль на Харківщині та донецьких напрямках
21:40
Зеленський підтвердив переговори з партнерами щодо ударів їхньою зброєю по Росії
21:25
Остін: Очікуємо, що Україна використовуватиме надану зброю на своїй території
21:21
BMW ввезла до США 8 тисяч авто із запчастинами від забороненого китайського постачальника
Усі новини...
Реклама: