Ющенко: депутата Козаченка побили за підтримку опозиції

Субота, 24 липня 2004, 17:42
Коаліція "Сила Народу" припускає, що напад на Козаченка може бути результатом політичного замовлення.

Про це заявив лідер Коаліції, слова якого передає його персональний сайт

"Після створення депутатської групи "Центр" проти парламентарів цього об’єднання розпочалися справжні репресії і утиски. За словами Козаченка, який відверто заявив про свою незалежну позицію, на нього постійно чинився тиск", - йдеться у повідомленні.

"Кілька днів тому було скоєно напад на помічника депутата Козаченка. Всі ці факти дають підстави припускати, що напад на самого Козаченка не був випадковістю, а є результатом політичного замовлення", - зазначає Ющенко.

"Той факт, що проти політика в хід пущено зброю, вимагає особливого розслідування. Адже йдеться про перехід від банального політичного тиску на неугодних владі депутатів до політичного терору", - зауважує Ющенко.

"Відповідальність, якщо не зараз, то після зміни влади, понесуть не тільки рецидивісти і виконавці політичних замовлень, але й ті люди при владі, які безвідповідально спостерігають за втягуванням криміналітету у політику", - йдеться у повідомленні.

Коаліція "Сила народу" наголошує, що "боротьба із злочинністю, а особливо боротьба із залученням кримінальних елементів у велику політику, є однією з найважливіших програмових цілей коаліції".

Також Ющенко повідомив, що "Сила народу" змусить СБУ, МВС, Генпрокуратуру якнайшвидше ретельно розслідувати напад на народного депутата України.


В той же час прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за фактом нападу на Козаченка і убивства одного з що нападали, для з'ясування обставин створена оперативно-слідча група.

Про це повідомив заступник начальника Одеського МВС в Одеській області Геннадій Подройко, повідомляє Інтерфакс-Україна

Він уточнив, що замах на Козаченка було скоєно о 23 годині 45 хвилин 23 липня в провулку Нахимова в центрі Одеси.

"Двоє невідомих чекали народного депутата в під'їзду будинку, у якому він проживає. Вони стали бити Козаченко. Під час бійки один із що нападали був застрелений. Постріл зроблений з пістолета", - розповів Подройко.

Після інциденту Козаченко викликав міліцію, що прибула на місце події в 0 годин 10 хвилин.

Відповідаючи на питання, чи сам Козаченко застрелив що нападали, замначальника УМВД сказав: "Поки не будуть зроблені балістичні експертизи, ми нічого не можемо стверджувати", додавши, що міліція також має з'ясувати, кому належить пістолет.

В даний час зброя направлена на експертизу. З'ясовується особа убитого, відновлюються деталі зробленого злочину.

Козаченко з важкими ушкодженнями голови знаходиться вдома.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: