Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура вже побачила у словах Тягнибока приниження

Понеділок, 26 липня 2004, 14:39
Приналежність пістолета, з якого було вбито одного з нападників на народного депутата Олексія Козаченка, визначатиме судова експертиза.

Про це повідомив керівник прес-служби Генеральної прокуратури Сергій Руденко.

"На сьогоднішній день за наявними у справі даними є підстави відпрацьовувати обидві версії – як належність цієї зброї нападникам, так і належність цієї зброї народному депутату України", - сказав Руденко.

"Пістолет в кримінальній справі вилучений – він знаходиться в розпорядженні органів досудового слідства", - додав він.

За його словами, призначено судову експертизу, щоб встановити приналежність зброї. "Не встановлено, що це є пістолет народного депутата", - підкреслив Руденко.

Крім того, Руденко повідомив, що Генпрокуратура розгляне звернення Держкомнацміграці з приводу виступу народного депутата Олега Тягнибока на мітингу 17 липня.

Разом з тим, сказав Руденко, "за попереднім аналізом, висловлення народного депутата Тягнибока містять ознаки дій, які принижують честь та гідність національних мешин".

Він підкреслив, що "такі дії умисні є не лише аморальними, і очевидно неприпустимими", а й "містять у собі деякі ознаки злочину, які передбачає стаття 161 Кримінального кодексу України".

За словами речника Генпрокуратури, "подальша перевірка з'ясує, чи діяв Тягнибок умисно і свідомо спрямовував свої дії на приниження гідності національних меншин".

Руденко наголосив, що Генеральна прокуратура "працює у вкрай напруженому ритмі", розлідуючи багато нерозкритих справ.

"Дуже прикро, що роботи нам стали додавати ще й окремі депутати, які мають бути взірцем моральності, порядності і законослухняності", - додав керівник прес-служби.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування