Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу і Медведчуку скажуть "молодець" за мішок сміття

Понеділок, 26 липня 2004, 15:48
Партія зелених України схвально оцінює цьогорічне сходження Віктора Ющенка на Говерлу, під час якого представники "Нашої України" збирали сміття під гаслом "Очистимо Україну від бруду".

"Ми перевіряли – вони [сміття] зібрали. Ми вважаємо, що це спокутування за минулорічне топтання", - сказав в інтерв’ю "Українській правді" голова Партії зелених Віталій Кононов.

Він підтвердив, що акція відбувалася за активної підтримки "зелених".

"Я попросив нашу івано-франківську організацію підтримати, принести кульки. Бо ми ж прекрасно знаємо, що люди, які ніколи цим не займалися, пішли - гей-гей - спустилися і все", - зазначив Кононов.

Свою відсутність на вершині у той день лідер зелених пояснив тим, що мав інші плани. "Я був у Севастополі, у мене не було в програмі сходження на Говерлу. Це серйозна справа, треба готуватися", - сказав він.

Водночас Кононов здивований через "жорсткі" висловлювання деяких проющенківських засобів масової інформації, які припускали, що "зелені" "зеленіють від люті", бо "пан Ющенко робить акцію".

Втім, партійці вирішили стерпіти образу мовчки. "Ми зараз не в праві відповідати, бо дуже великий ажіотаж навколо виборів", - вважає голова ПЗУ.

При цьому Кононов обіцяє вітати кожного, хто слідом за Ющенком піде збирати сміття.

"Зробив справу Ющенко – молодець. Зібрав сміття у кульок – молодець. Ми раді і будемо вітати кожного: піде Янукович, збере сміття, ми скажемо "Молодець!", піде Віктор Медведчук, хто б не зібрав, ми скажемо – правильно", - додав Кононов.

"Але щоб не було так, що однією рукою він зібрав, а іншою – дорив канал чи добудував ядерну станцію", - вважає головний "зелений".

У 2003 році, коли 20 липня разом з Віктором Ющенком на Говерлу піднялися близько 5 тисяч його прихильників, Партія зелених критикувала "Нашу Україну" за витоптування унікального ландшафту та розкидання сміття й ініціювала заборону масових сходжень на найвищу вершину українських Карпат.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:50
Уряд Португалії не планує репарацій за вчинки попередників колоніальної доби
09:37
Готель, атакований в Миколаєві, нещодавно відновився після обстрілу в 2022 році – Кім
09:24
У Польщі думають змінити підхід до підготовки "активного резерву" армії
09:10
Окупанти заявили про збиття 17 БПЛА над Росією, частину - біля нафтобази
09:01
Виставка досягнень книжкового господарства. В Києві відкрили ще один фестиваль книги
08:54
Італія викликала посла Росії через привласнення майна "дочки" італійської компанії
08:40
Херсонщина: росіяни влучили в об’єкт критичної інфраструктури та навчальний заклад
08:30
Що варто знати про Страсний тиждень: звичаї та церковні традиції
08:22
Росія знову втратила понад тисячу військових за добу
08:15
Скелетоніст Гераскевич: Якщо ми будемо слухати все, що хоче МОК, тоді будемо бачити російських терористів на спортивних змаганнях
Усі новини...