Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РЕВЕРС "ОДЕСА-БРОДИ" ПОЧНЕТЬСЯ 1 СЕРПНЯ

Понеділок, 26 липня 2004, 16:43
З 1 серпня нинішнього року почнеться заповнення нафтою нафтопроводу "Одеса-Броди", повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Бойко.

"З 1 серпня почнеться заповнення нафтогону "Одеса-Броди", і він буде працювати на користь економік двох країн", - сказав він, виступаючи на зустрічі представників ділових кіл України й Росії в понеділок у Ялті.

Бойко не уточнив ні напрямку руху, ні того, що це буде за нафта, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, Бойко є одним з головних прихильників реверсу "Одеса-Броди".

Як повідомлялося, наглядова рада "Укртранснафти" уповноважила гендиректора компанії укласти угоду про заповнення й початок експлуатації нафтопроводу "Одеса-Броди" у найближчі три роки в реверсі з компаніями російсько-британської групи ТНК-BP для транспортування 9 млн. тонн російської нафти щорічно.

Проект угоди між ВАТ "Укртранснафта" і ТНК-BP про заповнення нафтогону передбачає транспортування російської нафти Urals маршрутом Мозир - Броди - міжнародний нафтотермінал "Південний" протягом трьох років в обсязі до 9 млн. тонн на рік на умовах "качай або плати", а також кредитну підтримку в сумі $108 млн. для закупівлі технологічної нафти в обсязі до 450 тис. тонн.

Глава ТОВ "ТНК-ВР Україна" Олександр Городецький заявив, що російсько-британська ТНК-ВР планує щорічно прокачувати нафтопроводом Одеса - Броди 1,3-1,4 млн. тонн нафти.

За його словами, 9 млн. тонн нафти на рік, пропозицію про прокачування яких робила ТНК-ВР Україні, прокачає ряд російських компаній, між якими цей обсяг буде розподілено пропорційно (на частку ТНК-ВР припаде близько 15%).

Крім ТНК-ВР, готовність прокачувати нафту магістральним нафтопроводом Одеса - Броди в реверсному режимі заявили ЛУКОЙЛ, ЮКОС, "Сібнєфть", "Славнєфть", сказав Городецький.

Читайте також:

Туреччина закликає Україну відмовитися від реверсу "Одеса-Броди

Польщі цікаво, чи реверс стосується тільки Одеса-Броди, чи всієї України

"ОДЕСА-БРОДИ" ПРАЦЮВАТИМЕ НА РЕВЕРС. ТНК ПЕРЕМОГЛА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування