Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Януковича працюють вороги, а на Ющенка – хитруни

Середа, 28 липня 2004, 16:34
Віктору Януковичу потрібно "менше одночасно працювати" кандидатом в президенти і прем'єр-міністром.

Таку думку висловив у середу голова парламентського комітету зі свободи слова Микола Томенко.

За словами Томенка, головна проблема виборчої кампанії кандидата від влади полягає у тому, що "не вдалося команді Віктора Януковича чітко розмежувати його роботу як прем'єр-міністра і кандидата в президенти".

"Я думаю, що треба змінити йому вектор своєї діяльності і показати, що він не лише вміє ділити між областями, пенсіонерами і військовими те, що всі ми разом заробили в державному бюджеті, а те, що він як кандидат в президенти може зробити, щоб ситуація економічна радикально змінилася в інтересах кожного громадянина", - сказав Томенко.

Якщо ж розділити виборчу кампанію і прем'єрську роботу Януковичу не вдасться, то, на думку Томенка, "це створює для нього більше проблем".

"Це дає підстави і громадянам і опонентам говорити про те, що дійсно використовується влада, використовується адмінресурс і створюється ситуація нерівних умов".

Головною проблемою виборчої кампанії Ющенка Томенко назвав "знайти формулу, як те що він робить, і те, що він пропонує, стало б відомим середньостатистичному виборцю".

Для цього, маючи недостатній доступ до ЗМІ, Ющенко і його команда "мусить запропонувати не тільки медійні, а й інші формули, скажімо, особистого спілкування чи листівочної й іншої роботи".

В той же час Томенко не зміг чітко відповісти, чим зумовлена пасивність на даний момент виборчої кампанії Ющенка. "Це хитрий тактичний крок", - сказав напівжартома нардеп.

Томенко заявив, що він "абсолютно переконаний, що існує достатньо механізмів, які не дають можливості фальсифікувати вибори в частині підрахунку голосів".

Він також повідомив, що ближчим часом Кінах збирається домовитися про синхронізацію дій у боротьбі з адмінресурсом з Ющенком, Морозом, Симоненком.

"Якщо хоча би три-чотири серйозні кандидати, які мають структури, домовляться про принципи цієї (спільної) роботи, я думаю, що проблема фальсифікації зніметься", - додав політолог.

За словами Томенка, він "спокійно" ставиться і до застосування адмінресурсу, тиску на виборців, тому що в такому разі люди голосуватимуть проти кандидата від влади "з принципових міркувань, захищаючи власну гідність".

Томенко заперечив будь-яку схожість українських президентських виборів з російськими.

Політолог зазначив, що він був у Росії під час тамтешньої президентської кампанії, і "не бачив жодної характеристики і жодної закономірності президентської виборчої кампанії в Росії, яка би повністю корелювалася з характеристиками і закономірностями президентської виборчої кампанії в Україні". "Вона принципово інакша, принципово інші актори", - додав Томенко.

Томенко також критично відгукнувся про роботу виборчого штабу Януковича: "Я не знаю, хто працює в реальному штабі Віктора Януковича – тому що я знаю, хто працює в штабі Тігіпка, але він нічого не вирішує – але в мене складається враження, що більше половини там – вороги Януковича".

"Починаючи із того, як вони працюють в регіонах, і закінчуючи креативними ідеями включно з зовнішьою рекламою", - сказав він.

Томенко також повідомив, що як голова парламенського комітету з питань свободи слова та інформації надіслав листа до прем'єра Януковича. В листі вказується, зокрема, на утиски незалежних ЗМІ, порушення правил ведення виборчої агітації, і міститься прохання надати відповідь про вжиті заходи.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування