Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марчук просвічує бригаду в Іраку і не бачить там кліток і "скотства"

Четвер, 29 липня 2004, 16:15
Міністр оборони України Євгеній Марчук спростовує інформацію про те, що до українських миротворців в Іраку нібито застосовувалися катування.

Він сказав про це, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати інформацію ЗМІ про катування, які нібито мали місце щодо українських миротворців з боку командного складу.

"Нічого подібного там немає. Ніяких катувань у нашій бригаді", - сказав він на брифінгу в четвер, відповідаючи на питання журналістів. "Це просто спекулятивна балаканина. Це непристойно стосовно наших військовослужбовців, які знаходяться у важкій, небезпечній ситуації. Непристойно говорити дурощі і вигадувати", - додав він.

У червні газета "Сєгодня" писала про те, що один з миротворців телефоном розповів омбудсмену Ніні Карпачовій про те, що його за незначну провину саджали в металеву клітку в 56-градусну спеку. Миротворець також розповів, що до них "ставляться по-скотськи".

Марчук повідомив, що в українській миротворчій бригаді працює група військового контролю й представники військової розвідки, причому "бригада просвічується уздовж і поперек, і ми щодня знаємо, що в ній відбувається".

Міністр відзначив, що, можливо, не усім подобається, що "по табору потрібно ходити строєм", однак усі подібні заходи вживаються для безпеки миротворців.

Інтерфакс-Україна


Читайте також:

Підлеглих Марчука саджають у клітку в Іраку


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування