Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щербань увів соратників від Ющенка до Януковича, але втратив заступника

Неділя, 4 липня 2004, 16:32
Лідер Ліберальної партії України Володимир Щербань запропонував підтримати прем'єр-міністра України Віктора Януковича як кандидата на посаду президента країни. Про це він заявив під час свого виступу на 9-му з'їзді ЛПУ.

Щербань запропонував політичним партіям, громадським об'єднанням та профспілкам, які підтримують Януковича, створити широку коаліцію демократичних сил, яка буде "здатна в чесній боротьбі забезпечити перемогу Януковича".

Щербань також повідомив про бажання ЛПУ вийти з блоку політичних партій "Наша Україна", мотивуючи це тим, що "ми хочемо бачити власну політичну силу, а з Ющенко у нас її немає".

За словами Щербаня, ЛПУ виступає за проведення політичної реформи в України, зокрема, за проведення пропорційних виборів, а "Наша Україна" блокувала роботу парламенту під час вирішення цих питань.

Проте не всі делегати з'їзду погоджуються з виходом ЛПУ з блоку "Наша Україна". Володимир Щербань закликав всіх членів з'їзду "не розхитувати" ситуацію, щоб всі були однодумцями, щоб не було розколу. "Тому що пройдуть вибори (президента України ), і нам буде потрібна єдність", - сказав Щербань. Водночас він не виключив можливість двосторонніх відносин з політиками "Нашої України".

Водночас, перший заступник голови Ліберальної партії України Микола Жулинський заявив, що не підтримуватиме Віктора Януковича кандидатом в президенти та не вийде зі складу блоку "Наша Україна". Про це він заявив на 9 з'їзді ЛПУ, який відбувається в Києві в неділю.

"Якщо з'їзд ухвалить рішення про підтримку Віктора Януковича як кандидата в президенти та про вихід з блоку "Наша Україна", я складаю з себе повноваження першого заступника голови ЛПУ і вийду з партії", - сказав Микола Жулинський.

Жулинський заявив, що він не переконаний в тому, що "Янукович буде відстоювати ліберальні цінності, якщо він допустив мукачівські події". Проте Жулинський наголосив, що це його власний вибір - залишитися в блоці "Наша Україна", і він не закликатиме однопартійців йти за ним, бо "не хоче розколу".

Медіа-Центр Кандидат

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування