Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко чекає від Януковича пояснень стосовно його непрофесіоналізму

Вівторок, 6 липня 2004, 15:56
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко оцінив рішення уряду Віктора Януковича щодо реверсного використання "Одеса - Броди" як черговий прояв непрофесійності і непослідовності Кабміну, його нездатності забезпечити національні інтереси України.

Так він прокоментував рішення уряду про відмову від транспортування нафти нафтопроводом "Одеса-Броди" виключно в прямому напрямку, повідомляє персональний сайт Віктора Ющенка.

Кабмін, за його словами, "бездарно провалив" вирішення питання про постачання нафти в прямому напрямку. "Нинішні міністри не спромоглися знайти партнерів серед постачальників нафти в Казахстані та Азербайджані, так само як і її споживачів у Центральній і Західній Європі, не укладено жодної змістовної угоди", - сказав Ющенко.

"Питання, чи хотів уряд знайти нафту для транспортування до Європи? Чи була до того політична воля?" - наголосив він.

На думку Ющенка, вирішенню проблеми не сприяло й те, що потенційні партнери весь час отримували від уряду суперечливі сигнали про можливість реверсу, а найвища посадова особа держави публічно ставила під сумнів ідею прямого використання нафтопроводу "Одеса - Броди".

Лідер фракції "Наша Україна" також звернув увагу на те, що рішення про можливість реверсу "приймалося урядом Януковича, як завжди, у кулуарному, закритому режимі, без оприлюднення економічного обґрунтування".

"Кілька місяців тому було начебто проведено незалежну експертизу проекту і Кабмін доводив, що напрям до Європи - найбільш економічно вигідний. Але від нього сьогодні, по суті, відмовилися. Без жодних пояснень громадськості", - підкреслив Ющенко.

Такі дії нинішнього уряду, за словами лідера "Нашої України", "свідчать про його непрофесійність, непослідовність, надмірну політизацію питання використання нафтопроводу".

"Це шкодить національним інтересам України, оскільки зовнішні інвестори не хочуть мати справу з непрогнозованим урядом, який приймає одне рішення, а через кілька місяців - інше. Прем'єр - хазяїн свого слова - він його дає, він його забирає. І це не перший приклад обману людей. Уряд Януковича давав обіцянку підвищити з грудня минулого року мінімальну зарплату, і він її не виконав", - сказав Ющенко.

Ющенко також нагадав про бензинову кризу: "Уряд не зробив висновків із проспаної ним бензинової кризи, яка б при професійному уряді не набула таких вражаючих масштабів".

"Ціни в Україні зросли найбільше - в жодній іншій державі Європи не було такого підвищення цін, бо там уряди прогнозують ситуацію і вживають заходів завчасно", - заявив лідер "Нашої України" і назвав неприпустимою ситуацію, коли "уряд приймає економічні рішення виходячи з передвиборної кон'юктури, а урядовці - готові жертвувати економічними інтересами держави, інтересами простих людей, задля задоволення своїх особистих або корпоративних інтересів".

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ ТАКИ ЗДАВ "ОДЕСА-БРОДИ" РОСІЇ?

Янукович хоче качати нафту по "Одеса-Броди" і до Одеси, і до Бродів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: