Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратники Ющенка помітили, що Янукович зловживає владою на виборах

Вівторок, 6 липня 2004, 16:40
Виборча кампанія прем'єра Віктора Януковича почалася з порушення, яке полягало у відкритому використанні ним службового становища у персональних цілях.

Про це ідеться у заяві Молодіжної партії України, яка є учасником "Нашої України".

"Не встигла охолонути промова прем’єр-міністра, в якій він обіцяв вижити корупцію з владних коридорів, як стало відомо, що його поїздка на партійний з’їзд фінансувалася з державного бюджету. Янукович, за інформаційними повідомленнями, перебував у Запоріжжі в рамках своєї "робочої поїздки", - заявив лідер Молодіжної партії Павленко.

МПУ звертає увагу на "неприпустимість використання під час виборчої кампанії державними службовцями найвищих рангів свого становища, забезпеченого їм платниками податків – всіма громадянами України".

"Рівність можливостей кандидатів є принциповим положенням демократичних процедур, тому МПУ постійно стежитиме за використанням владного ресурсу в інтересах "спадкоємця влади" і доноситиме цю інформацію до громадськості", - йдеться у повідомленні.

Також на думку Юрія Павленка, "абсолютно неприпустимим є і покладання обов’язків керівника виборчого штабу Януковича на голову Національного банку України, що суперечить нормі закону про департизацію Нацбанку".

"Громадськість закрила очі на те, що Тігіпко після призначення головою НБУ залишився лідером Трудової України, але зараз, у період виборчої кампанії, ці моменти привертають увагу", - стверджує нардеп.

"Крім того, Сергій Тігіпко є державним службовцем, підпорядкованим у певному розумінні прем’єр-міністру, а тому відкривається шлях для тиску на НБУ. Ми є свідками відвертого вибудовування незаконної системи на базі виконавчої влади і використання влади у приватних цілях", — Павленко.

Нещодавно Павленка було призначено керівником вибочого штабу Ющенка по Донецькій області.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування