Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Кучми вимагають звільнити Щербаня

Вівторок, 10 серпня 2004, 12:15
Опозиційні політичні сили Сумщини звертаються до президента Леоніда Кучми з вимогою звільнити сумського губернатора Володимира Щербаня за дії по придушенню акції сумських студентів.

Про це говориться в зверненні обласних організацій "Нашої України", СПУ, КПУ та БЮТ, поширеному у вівторок прес-службою Соцпартії.

Представники опозиції також звертаються до міністра внутрішніх справ з вимогою звільнити з посади начальника УМВС Сумської області Михайла Плєханова, а також до керівників фракцій та депутатських груп Верховної Ради з проханням ініціювати скликання позачергової сесії парламенту для розгляду питання про суспільно-політичну ситуацію в Сумській області.

"Ми вважаємо, що загострення суспільно-політичної ситуації в області протягом останнього часу і переведення її в політичне русло відбулося внаслідок нездатності обласної влади на чолі з головою Сумської облдержадміністрації Щербанем розв`язати створену самою ж владою кризу, застосування силових методів проти учасників студентської акції з використанням міліції та спецпідрозділів УМВС", - говориться в зверненні.

Опозиційні сили відкидають звинувачення обласної влади про причетність цих політичних сил до ініціювання і організації акцій студентського протесту.

Вони також висловлюють обурення, що під час позачергової сесії облради "провладні політичні сили (ЛПУ, НАПУ, СДПУ(о), Партія Регіонів тощо), вдалися до навішування ярликів, безпідставних звинувачень опозиції у націонал-соціалізмі, антисемітизмі, співпраці з посольствами іноземних держав та закордонними громадськими організаціями".

"Особливе занепокоєння викликає розпалювання протистояння між східною і західною частинами нашої держави, що суперечить засадам національної безпеки та може вважатися, закликом до порушення територіальної цілісності України", - говориться в заяві.

Представники опозиційних політичних сил області "рішуче засуджують насилля, вчинене владою щодо учасників студентської акції", і заявляють про свою солідарність із студентами, їх батьками, викладачами.

Як відомо, 6 серпня зранку поблизу міста Ромни міліція силою зупинила пішу ходу на Київ, затримавши близько 40 студентів.

У червні в Сумах було розгорнуто наметове містечко проти приєднання держуніверситету і педуніверситету до Сумського аграрного університету під керівництвом ректора-депутата від СДПУ(о) Олександра Царенка.

Читайте також:

Студентам забороняють іти по трасі. Їх справа може дійти до Гаазького суду?

Щербань каже, що студентів підбурюють нардепи, а міносвіти - що "Пора"

ЯНУКОВИЧ НЕ ПОГРОЖУВАВ ЩЕРБАНЮ, А В СУМИ ЇДЕ ТІГІПКО

31-го студента судитимуть за похід на Київ?

Міліція студентів не била, а розмовляла

МІЛІЦІЯ ПРОДОВЖУЄ ВИЛОВЛЮВАТИ СУМСЬКИХ СТУДЕНТІВ

МВС ЗВИНУВАЧУЄ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ЙТИ ПІД СДПУ(О)

Про причини акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти йдуть походом на Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування