Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тернопільщина – шоста область СДПУ(о)?

Середа, 11 серпня 2004, 12:55
Остання передвиборча кадрова чистка, проведена владою – це заміна в середині липня губернатора Тернопільщини. Тоді публічно Янукович висловлював обурення, що керівник області поїхав у відрядження – саме коли на ввірену йому територію прийшло стихійне лихо. Прем'єр пообіцяв подання на ім'я Кучми про відставку Івана Курницького – і через кілька днів новим главою Тернопільської держадміністрації став Михайло Цимбалюк.

Але цікаво, що якщо Курницький, якого розкритикував і зняв Янукович, неофіційно вважався ставлеником "донецьких", то новий губернатор Цимбалюк – "представник " нелюбої на Галичині СДПУ(о).

Таким чином, партія Медведчука отримала шостого губернатора – після Закарпаття, Чернігівщини, Черкащини, Буковини та Львівської області (у останньому випадку зв'язок керівника регіону і СДПУ(о) відбувається через міністра транспорту Кірпу).

Щоправда, новий керівник Тернопільщини ніде не заявляв про своє членство чи прихильність до цієї партійної структури. Але місцева преса і аналітики "згадали" про близькі стосунки Цимбалюка з екс–президентом, кандидатом до Верховної Ради Леонідом Кравчуком.

Тоді, 10 років тому, Леонід Макарович балотувався по Теребовлянському виборчому округу, а Михайло Цимбалюк йому допомагав в кампанії. І настільки успішно, що Кравчук став депутатом.

До честі Леоніда Макаровича, він не забув про свого соратника. З тих пір кар’єра Цимбалюка зростала, мов на дріжджах.

Нині головні дискусії на Тернопіллі точаться довкола призначення нової команди губернатора. За прогнозом місцевих аналітиків, новопризначена команда буде тимчасовою – до грудня місяця, оскільки вони не зможуть забезпечити столичній владі необхідний відсоток голосів, як це вже традиційно відбувається понад десятиліття на всіх виборах.

Тому, якщо переможе Янукович – їх поміняють за "не доопрацювання", якщо ж Ющенко – теж змістять, як "чужих".

З неофіційних джерел, які, проте, заслуговують на довіру, нам вдалося дізнатися, що в команді Цимбалюка з’являться одіозні в минулому (звичайно, на Тернопільщині) фігури. Першим заступником голови облдержадміністрації , а заодно й керуюча справами вже нібито погоджена кандидатура Лариси Фугель.

Саме вона "керувала справами" за губернаторства Василя Коломийчука. Останній запам’ятався тернополянам ще й тим , що ввійшов до складу козацтва і став "генерал–хорунжим".

Можливо, екс–голова готує собі другий прихід після Цимбалюка. Такий перебіг подій цілком можливий, якщо зважити на дружні стосунки екс–губернатора з керівником урядового апарату Януковича Яковенком. Останній особисто приїжджав до Тернополя, щоб привітати з 50–річчям "генерал–хорунжого".

Щодо інших вакансій, то гуманітарною і політико–правовою сферою найімовірніше займатиметься Валерій Бачинський, який до того опікувався кілька років обласним управлінням культури. За неофіційною інформацією, його також підтримує екс–губернатор, бо у них начебто є спільні інтереси у бізнесі.

Заступником губернатора з економічних питань буде маловідомий широкому загалу місцевий науковець Никитюк. Зі старої команди залишаться у спадок новому губернатору заступники Володимир Гладун (опікуватиметься аграрним сектором і переробною галуззю) та Микола Головач (транспорт і промисловість).

А "комунальний" заступник Іван Панцьо, кажуть, очолить громадський штаб Віктора Януковича.

Губернатор Тернопільщини Михайло Цимбалюк. Біографічна довідка

Народився 21 листопада 1964 року в селі Пасічна Надвірнянського району Івано–Франківської області. У 1988 році закінчив Тернопільський державний педагогічний інститут за спеціальністю фізичне виховання, призначений на посаду директора спортивної школи у селі Кошляки Підволочиського району Тернопільської області.

Грудень 1988 – квітень 1996 – служба в Державтоінспекції УМВСУ в Тернопільській області. Квітень1996 – травень 1998 – начальник автогосподарства УМВС України в Тернопільській області.

1998 – закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю юрист.

Травень 1998 – серпень 2000 – начальник Державтоінспекції Управління внутрішніх справ України в Тернопільській області.

З серпня 2000 року – заступник начальника УМВСУ в Тернопільській області.

З 1999 року член–кореспондент Міжнародної кадрової академії.

У 2001 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України за спеціальністю "Правознавство" та здобув кваліфікацію магістра.

На посаду голови Тернопільської облдержадміністрації прийшов з посади начальника управління МВС України в Рівненській області.

Автор: Борис Машлянка,журналіст тернопільського тижневика "Місто" boris@misto.te.ua


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...