Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА БІЛЬШЕ НЕ МОЖЕ ПОДАТИ ДОКУМЕНТИ НА ТРЕТІЙ ТЕРМІН

Понеділок, 2 серпня 2004, 01:24
Опівночі в ніч з неділі на понеділок Центральна виборча комісія припинила приймати документи від висуванців на посаду президента України.

Всупереч упевненості частини експертів, президент Леонід Кучма не подав у останній момент документи для балотування втретє.

Центрвиборчком у неділю працював до 12 години ночі. У коментарі „Українській правді” о 00:01 понеділка, після закінчення терміну подачі документів, начальник управління діловодства та документації ЦВК Галина Кривошея повідомила, що повний пакет документів у неділю не подав ніхто.

За її словами, о 23:50 частину документів подала громадянка, якій раніше уже було відмовлено у реєстрації. Як грошову заставу вона внесла 50 копійок – замість 500 тисяч гривень, як того вимагає закон.

„Це просто знущення. Ця людина хоче, щоб про неї всі говорили”, - прокоментувала „УП” ситуацію представник ЦВК Кривошея.

За законом, Центрвиборчком змушений приймати всі заяви від громадян, а рішення по ним має ухвалюватися на засіданні комісії.

Крім того, у неділю ще один громадянин написав заяву до ЦВК із скаргою, що вимога 500-тисячної застави обмежує його право обирати і бути обраним, яке гарантується Конституцією.

У суботу на реєстрацію кандидатом у президенти подав заяву київський юрист Микола Грабар. Однак, за словами представниці ЦВК, він не вніс грошову заставу і пообіцяв зробити це у понеділок. Хоча за законом всі документи мають подаватися відразу, і граничний термін – до опівночі ночі з 1 на 2 серпня.

Таким чином, зараз у ЦВК лежать повні пакети документів двох висуванців на посаду президента:

Олександра Омельченка, київського мера, висунутий партією „Єдність”

Сергія Комісаренка, громадського діяча, колишнього посла України у Великобританії, члена опозиційного Форуму нацпорятунку в 2001 році.

Рішення по всіх висуванцях мають бути ухвалені до 6 серпня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування