ГЕНПРОКУРАТУРА ВИЗНАЛА ПРАВДИВІСТЬ МАТЕРІАЛІВ НА DELOGONGADZE.ORG

Понеділок, 2 серпня 2004, 13:36
Зміст протоколів допитів у справі Георгія Гонгадзе, оприлюднених на сайті delogongadze.org, відповідає реальним матеріалам справи.

Про це заявив представник прес-служби генпрокуратури Сергій Руденко на брифінгу у понеділок.

За його словами, слідчі, які вивчали опубліковані документи, дійшли висновку, що це є продовженням витоку документів з матеріалів кримінальної справи. Як відомо, на сайті було оприлюднено 180 сторінок документів у справі Гонгадзе.

Руденко підкреслив, що "зміст цих документів відповідає реальним матеріалам справи". Проте, за його словами, чи є опубліковані в Інтернеті матеріали копіями автентичних документів, сказати однозначно не можна, оскільки для цього потрібна експертиза.

За словами представника прес-служби відповідний комплекс досліджень буде проведено, "якщо буде така необхідність".

Руденко повідомив, що на даний момент "не має підстав пред'являти обвинувачення конкретним особам" щодо витоку інформації. З цього приводу "проводиться комплекс дій".

Щодо розслідування фактів стеження за Георгієм Гонгадзе представниками МВС, Руденко зазначив, що на сьогоднішні день матеріали розслідування МВС не надходили до прес-служби генпрокуратури. Він додав, що розслідування має бути завершено у місячний термін з отримання доручення генпрокуратури.

З приводу реакції на лист Держкомнацміграції щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі нардепом Олегом Тягнибоком, Руденко повідомив, що "подальшу перевірку доручено керівництву прокуратури Івано-Франківської області". За його словами, депутату Тягнибоку було запропоновано з'явитися до прокуратури для дачі свідчень.

Українська правда

Читайте також:

Генпрокуратура не знає, чи часом не фальшиві допити висять на сайті delogongadze.org

ОПРИЛЮДНЕНО 180 СТОРІНОК ДОПИТІВ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ

ГЕНПРОКУРАТУРА ВИМАГАЄ ВІД МВС ПОЯСНЕНЬ ЩОДО СТЕЖЕННЯ ЗА ГОНГАДЗЕ




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування