Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замах на життя депутата Козаченка – це не злочин?

Понеділок, 2 серпня 2004, 15:48
Генпрокуратура України не бачить достатніх підстав для порушення кримінальної справи за фактом нападу на народного депутата із групи "Центр" Олексія Козаченка.

Про це сказав керівник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко.

За словами Руденка, якщо за фактом нападу на нардепа не порушено кримінальну справу, це означає, що "для порушення кримінальної справи немає достатніх підстав".

Разом з тим, зауважив речник Генпрокуратури, "це не значить, що версія про скоєння народним депутатом Козаченком убивства при захисті не розглядається".

Руденко додав, що в рамках розслідування перевірятимуться всі версії, в тому числі й "версія про застосування зброї народним депутатом Козаченком для захисту життя".

Також Руденко повідомив, що "з урахуванням резонансності цієї справи, керівництвом Генеральної прокуратури України прийнято рішення про провадження цієї справи слідчими Генеральної прокуратури"
(як відомо раніше справа була у провадженні прокуратури Одеської області).

Як повідомлялося, в ніч на 24 липня на народого депутата Козаченка, якого планувалося зробити довіреною особою Віктора Ющенка, в Одесі було скоєно озброєний напад з боку двох невідомих. Під час сутички, за словами нардепа, він вистрілив в одного з нападників із пістолета, який підібрав з землі.

За фактом нападу порушено кримінальну справу у зв'язку зі смертю одного з нападників та з приводу незаконного носіння вогнепальної зброї. Прокуратура вважає, що в нападаника на Козаченка стріляли з салону автомобіля депутата. Сам Козаченко вимагає від прокуратуры порушити кримінальну справу за фактом нападу на державного діяча.

"Українська правда"

Читайте також:

Прокуратура як нападника на Козаченка підсовує хворого із "дурки"

Васильєв називає Козаченка ледь не вбивцею і лає депутатів за незаконне носіння зброї

Козаченко не впізнав нападника

У нападника на представника Ющенка стріляли з автомобіля депутата

Група "Центр": за замахом на Козаченка стоїть Банкова?

На депутата з "Центра" напали

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування