Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Русский блок", який був за Януковича, репресувала влада

П'ятниця, 20 серпня 2004, 18:27
Партія "Русский блок", вийшовши з коаліції Януковича, не виключає його підтримки.

Про це на прес-конференції заявив голова "Русского блока" і громадської органіизації "Русское движение Украині" Олександр Свистунов.

"Ми не ставимося негативно до самої фігури Віктора Януковича. Ми не кажемо про те, що ми не готові його підтримати. Ми готові підтримати, але ми хочемо чіткої і ясної відповіді на ті питання, які ми поставили", - сказав Свистунов.

Свистунов перелічив ці головні для його організацій питання: "статус російської мови, статус російської культури, статус освіти російською, статус російськокультурного етносу і відносини з Росією".

"Ми не отримали на це відповіді", - констатував Свистунов, додавши, що у відповідь на запитання їм просто пропонували підтримувати Януковича.

У той же час, з його слів, "в програмах самого кандидата, в програмі Партії регіонів жодного слова не сказано по цих пунктах".

Роботу уряду в цих напрямках голова "Русского блока" і РДУ також не оцінює як позитивну, "якщо не сказати гірше".

Більше того, навіть після входження в коаліцію за Януковича "продовжувалися репресії "Русского блока" з боку влади", зокрема, асоціації "Славяне", яка фінансує організації Свистунова.

"Наш вихід - це передусім протест", - заявив Свистунов. Він підкреслив, що "це не питання кампанії президентської як такої, це питання загострити увагу на тематиці й становищі російськокультурного етносу на Україні".

У той же час, Свистунов підкреслив, що "вихід з блоку Януковича жодною мірою не каже про те, що ми будемо підтримувати блок Ющенка".

За його словами, "сьогодні пан Ющенко готовий до діалогу, але це лише сьогодні".

"Як тільки він прийде до влади, ми не сумніваємося, що пан Ющенко видасть найдемократичніші і нійліберальніші закони за весь час, можливо, існування України. Але біда не в Ющенкові, біда в тому, що разом з ним до влади прийдуть в районах, селах, містах сотні тисяч не Ющенків, а Жулинських, Драчів, Мовчанів і Тарасюків, і вони препаруватимуть цю владу. І з ними діалог неможливий", - вважає Свистунов.

Він також зазначив, що "Русский блок" не виключає підтримки Наталії Вітренко.

Разом з тим, щодо співпраці з комуністами Свистунов виразив скепсис, оскільки комуністи "люблять коаліції тільки на підтримку себе любимих", і "погано переварюють слово партнерство".

"Нам більш симпатичний Леонід Грач, з яким ми хотіли, і, думаю, будемо працювати", - сказав Свистунов.

"Українська правда"

Читайте також:

У КОАЛІЦІЇ ЯНУКОВИЧА ПЕРШІ ВТРАТИ

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування