Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Британії не виключають новий замах на Ющенка

Субота, 21 серпня 2004, 12:43
Замах на Віктора Ющенка під час виборів президента може призвести до катастрофічних наслідків для України – окрім масових протестів також і міжнародної ізоляції на зразок Білорусії.

Про це попереджає британське видання Jane's Intelligence Unit у статті під заголовком "Брудні трюки", де розповідається про скандали довкола Ющенка.

Видання пише, що нинішня українська влада, як видається, відчуває дедалі більше відчаю через неспроможність перешкодити перемозі Ющенка, який лідирує в опитуваннях громадської думки.

Jane's Intelligence Digest переповідає, як минулого тижня Камаз кілька разів намагався скинути машину лідера "Нашої України" з дороги, а також історію зі стеженням за Ющенком в Криму.

Українська міліція звинувачує прихильників Ющенка у побитті водія вантажівки, а кримський інцидент називає охороною кандидата у президенти.

Видання пояснює, чому оточення Ющенка піддає сумніву офіційну версію.

"Хоча автоколона опозиції їхала віддаленим регіоном, міліція приїхала на місце події дуже швидко, що породжує підозру, що акцію було сплановано. Крім того, водій Камазу, який назвав себе звичайним колгоспником, напрочуд добре знав свої конституційні права".

"Коли його попросили показати документи, він відмовився це зробити, пославшись на мало відому статтю Конституції, пише британське видання", - переповідає видання.

Смерть відомих осіб у "випадкових" автокатастрофах - не новина для України, продовжує Jane's Intelligence Digest.

В цьому контексті західні спостерігачі згадують смерть лідера Народного руху Вячеслава Чорновола, керівника "Укрспецекспорту" Валерія Малєва, журналістів Юрія Чечика та Володимира Єфремова.

Попри це британські оглядачі вважають, що під час нинішньої передвиборчої кампанії в Україні нічого не можна виключати, включно з новими "аваріями".

Українська служба радіо "Свобода"

Читайте також:

ЮЩЕНКА НАМАГАЛИСЯ НАЛЯКАТИ КАМАЗОМ?

Міліція звинувачує оточення Ющенка в побитті водія


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування