Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин кличе кандидатів на оглядини, а депутатам дасть інтернет

Середа, 25 серпня 2004, 18:12
Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав і направив запрошення 26-ти кандидатам у президенти України взяти участь у відкритті чергової сесії парламенту.

Про це Литвин повідомив у середу під час зустрічі з послом США в Україні Джоном Гербстом.

Як повідомив в інтерв'ю журналістам після зустрічі прес-секретар українського спікера Ігор Сторожук, Литвин відзначив, що запросив кандидатів, "щоб вони подивилися один на одного не через приціл своїх команд" і обговорили тему президентських виборів.

Литвин відзначив, що Верховна Рада повинна в рамках своїх повноважень сприяти об'єктивності, демократичності і прозорості виборчого процесу.

Спікер також підкреслив, що Верховна Рада не повинна забувати про те, що, крім законодавчої, у неї є й контролююча функція.

Литвин відзначив важливість і необхідність внесення змін у закон про вибори президента України, зокрема, щодо надання українським громадським організаціям права спостерігати за виборчим процесом. Спікер обговорив це питання з главою Центральної виборчої комісії Сергієм Ківаловим, який повідомив, що ЦВК має намір ініціювати відповідну пропозицію.

У ході зустрічі сторони також обговорили питання щодо можливості розгляду в парламенті проблеми перебування українських миротворчих сил в Іраку.

На думку Литвина, імовірність внесення цього питання в сесійний зал є дуже високою із самого початку сесії. Ініціювати розгляд цього питання в парламенті може кілька фракцій, сказав він.

Спікер також відзначив, що український парламент на цій сесії буде розглядати законопроекти про внесення змін у Конституцію України після повернення цього документа з Конституційного суду. У випадку позитивної відповіді КС необхідно прозоро і відкрито розглядати цей законопроект.

За словами Сторожука, у ході зустрічі сторони також обговорили питання про готовність парламенту до відкриття чергової сесії і завершення ремонту.

Литвин проінформував посла про те, що сесійна зала після реконструкції буде готова уже до 2 вересня. Зал буде обладнано усім необхідним для роботи народних депутатів, зокрема, на місці кожного народного обранця буде встановлено інтернет.

Як повідомлялося, 7 вересня починає роботу 6-я сесія Верховної Ради 4-го скликання. Цей етап роботи парламенту завершиться в січні 2005 року. Президентські вибори намічені на 31 жовтня.


Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування