Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко судиться з Васильєвим. А Литвина просять дати по руках Януковичу

Четвер, 26 серпня 2004, 14:19
Керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко і уповноважений кандидата у президенти Микола Катеринчук звернуться зі скаргою на бездіяльність генпрокурора Геннадія Васильєва.

У поданій до Печерського райсуду Києва скарзі депутати зазначають, що Васильєв ніяк не прореагував на їхнє депутатське звернення від 12 серпня щодо стеження за Ющенком на Ай-Петрі.

У запиті була вимога надати інформацію щодо підстав проведення стеження, терміну, з якого велося стеження, хто наказав, відомості про осіб, які вели стеження, та про порушення кримінальної справи стосовно причетних осіб.

До цього часу будь-якої відповіді та інформації на депутатське звернення не отримано.

Хоча генпрокурор повинен був прийняти рішення про порушення кримінальної справи або про відмову, про що повідомити депутатів у 10-денний строк.

Цього вимагає закон про статус народного депутата та Кримінально-процесуальний кодекс, зазначає сайт штабу Ющенка.

Реакції генпрокурора не було, у чому Зінченко і Катеринчук вбачають порушення їхніх прав як народних депутатів, і вважають, що це створює перепони для реалізації цих прав.

Через це депутати просять суд визнати неправомірною бездіяльність генпрокуратури України і зобов’язати Васильєва розглянути депутатське звернення.

Також Катеринчук звернувся до Васильєва щодо розслідування факту спонукання до самогубства агітатора за Ющенка Алі Асланова.

А між тим, депутат із БЮТ Анатолій Матвієнко ініціює парламентську перевірку фактів використання місцевої влади для передвиборчої кампанії Януковича.

Матвієнко, який є головою комітету Верховної Ради з держбудівництва і місцевого самоврядування, направив лист із відповідною пропозицією спікеру Володимиру Литвину.

Як повідомляють "Українські новини", Литвин обіцяв сприяти створенню парламентської робочої групи, яка забезпечила б нормальну роботу місцевого самоврядування під час виборів.

Напередодні мери Броварів Віктор Антоненко і Вишгорода Володимир Кімлач та керуючий справами міськради Василькова Анатолій Боровик звинуватили владу в тиску з метою змусити органи місцевого самоврядування брати участь у виборчій кампанії Януковича.

Читайте також:

Три мери скаржаться, до чого призводить нелюбов до Януковича

Самоспалення агітатора за Ющенка: спроба відновити події

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: