Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через Кучму і Кірпу на Україну подадуть до гаазького суду

П'ятниця, 27 серпня 2004, 10:20
Румунія оголосила в четвер, що збирається подати на Україну скаргу до Міжнародного суду в Гаазі через відкриття українського судноплавного каналу в заповідній зоні гирла Дунаю.

Про це повідомляє Радіо "Свобода"

Будівництву каналу присвятили спеціальне засідання президент Румунії Йон Ілієску, прем’єр-міністр Адріян Нестасе і міністри закордонних справ, транспорту, охорони довкілля та юстиції Румунії. Учасники засідання погодилися, що існують усі передумови для одностороннього звернення Румунії до Міжнародного суду.

Критикуючи Україну за те, що вона не припинила будівництво каналу всупереч численним протестам Румунії, інших країн та міжнародних організацій, Йон Ілієску сказав, що українська "політика доконаного чину не сприяє добрим взаєминам між Румунією й Україною і суперечить міжнародному праву".

Також Румунія оголосила, що подасть на розгляд Міжнародного суду свою суперечку з Україною за права на родовища нафти й газу в Чорному морі.

За повідомленням міністерства закордонних справ Румунії, міністр Мірча Джоане повідомив про це посла України Теофіла Бауера.

Як відомо, у четвер президент Кучма відкрив першу чергу судоходного каналу Дунай-Чорне море, будівництвом якого займалося і протегувало міністерство транспорту Георгія Кірпи.

Читайте також:

Кучма знає, хто організовує провокації і каламутить воду


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування