Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович відчуває близьку революцію

П'ятниця, 27 серпня 2004, 16:12
Відмінності даних екзіт-полу і офіційних даних ЦВК у жодному разі не можуть стати підставою для перегляду результатів виборів, вважають у штабі Януковича.

"Екзіт-пол не може стати причиною для для визнання виборів недійсними. Він може стати причиною для дискусії (чому не співпадають цифри)", - заявив уповноважений представник Януковича у Центрвиборчкомі Степан Гавриш.

"Екзіт-пол – це вже не екзотика, але ще не реальність, яка може визначати результати виборів", - сказав він.

На думку Гавриша, хоч "точність Екзіт-полів дійсно близька до реальних результатів, але історія знає чимало помилок". Як відомо, фальсифікація, підтверджена відмінністю даних екзіт-полу та офіційної статистики, була причиною "революції троянд" у Грузії.

***

Також під час прес-конференції Гавриш сказав, що зареєстрований у парламенті законопроект про гарантії президенту після його відставки, обов'язково буде прийнято.

"Є традиції. Будь-яка держава, нація, яка себе поважає, гарантує політичне майбутнє політику, який багато разів ризикував, іноді помилявся", - сказав він.

За словами Гавриша, "ці гарантії полягають у тому, що він (екс-президент) не може переслідуватися за свою минулу політичну діяльність". Як відомо, за проектом закону, екс-президента можна притягнути до кримінальної відповідальності лише за згоди 300 депутатів.

З іншого боку, переконаний Гавриш, Янукович гарантує всім іншим суб'єктам політики можливість "стати реальною політичною силою, в тому числі в опозиції, не переслідуючи за політичну діяльність".

На думку Гавриша, "засоби масової інформації у цілому дають об'єктивний характер" нинішньої виборчої кампанії.

Коментуючи заяву Генпрокуратури, СБУ та МВС із погрозами на адресу опозиції, Гавриш назвав її правильною. "Заяви силовиків є абсолютно правильні. Це спроба холодного душу на деякі дуже гарячі голови", - підкреслив Гавриш.

За його словами, "ціла низка фактів, що сталися під час виборчої кампанії, засвідчує, що політичне оточення лідера "Нашої України" готує політику протесту", якщо вибори виграє Янукович.

"Ставиться питання дуже просто: Янукович ні за яких обставин виграти не може", - зазначив Гавриш.

На думку Гавриша, Віктор Ющенко "ефективний політик", і "його рейтинг дозволяє йому надіятися на перемогу". Радикальні ж заяви про можливість задіяння вулиці у політичній боротьбі "дискредитують його (Ющенка) самого".

"Сьогодні мова йде саме про руйнування демократичного поля ведення кампанії", - підкреслив Гавриш.

Він додав, що замість підписувати угоду про чесні вибори, треба підписати угоду про визнання права виборців визначати лідера держави "шляхом чесних демократичних виборів".

"Українська правда"

Читайте також:

СИЛОВИКИ ПОГРОЖУЮТЬ ОПОЗИЦІЇ

ЮЩЕНКО НЕ ГОТУВАВ ПРОВОКАЦІЇ І ВИМАГАЄ ВІДСТАВКИ ВАСИЛЬЄВА, БІЛОКОНЯ, СМЕШКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування