Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура розпочала марні переговори з сумськими студентами

Понеділок, 30 серпня 2004, 15:02
У понеділок під Генпрокуратурою відбувся пікет з вимогою покарати винних у подіях навколо сумських студентів. Прокуратура пообіцяла розглянути вимоги.

Два десятки молодих людей під прокуратурою розгорнули плакати із надписами "Луцьк вимагає правосуддя", "Студенти переможуть", "Запоріжжя вітає сумчан з перемогою" тощо. Також студенти в мегафон пояснювали причини та суть їхніх вимог.

Заступник генпрокурора Ольга Колінько, яка вийшла до студентів, сказала, що їхні "вимоги виконані".

"Ми вас приймаємо з працівниками Генеральної прокуратури, і будемо конкретно розбиратися в кожному питанні, яке ви ставите на вирішення", - сказала вона.

Після цього Колінько запропонувала студентам згорнути пікет і "займатися своїми справами", якщо вони є у когось в Києві.

"Не думаю, що є необхідність далі продовжувати мітинг біля Генеральної прокуратури", - додала вона.

За словами Колінько, розгляд питань все одно потребує часу, тому що "всі адмінматеріали (щодо санкцій проти студентів) витребувані Верховним судом". "По них має право прийняти рішення голова Верховного Суду, він один-єдиний", - додала Колінько.

Відповідно до оприлюденого 26 серпня відкритого листа на адресу Генпрокуратури, студенти вимагали до 30 серпня виконати їхні основні вимоги:

- притягнути до кримінальної відповідальності губернатора Сумщини Володимира Щербаня і начальника міліції області Миколу Плеханова, "які скоїли чиновницьке свавілля щодо учасників акції",

- усунути народного депутата з СДПУ(о), ректора Сумського аграрного університету Олександра Царенка з усіх керівних посад в установах освіти, а також розглянути факти шахрайства через очолюваний ним Фонд розвитку науки, освіти і духовності, в який батьків абітурієнтів-бюджетників нібито змушували платити гроші,

- подати апеляційне оскарження на всі рішення судів про заборону пішого ходу з Сум до Києва, а також оскаржити всі судові адміністративні покарання щодо учасників походу і тих, хто їх підтримував.

Як повідомили учасники пікетування у понеділок, в ньому взяли участь представники близько половини областей України. Наразі пікетування припинено.

Разом з тим, голова прес-центру акції сумських студентів Оксана Веснич підкреслила, що якщо переговори з представниками Генпрокуратури не задовольнять студентів, вони продовжуватимуть акцію.

"Українська Правда"

Читайте також:

Сумські студенти попередили Васильєва – є привід для продовження "революції"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...