Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чи є у терористів посвідчення члена УНП, чи немає – Генпрокуратурі все одно

Понеділок, 30 серпня 2004, 15:58
Генпрокуратура застерігає проти політизації кримінальної справи щодо вибухів на Троєщинському ринку.

"Багатьох людей більше чомусь турбує питання політичної належності затриманих осіб, ніж те, чи дійсно вони вчинили злочин", - прокоментував заяви керівництва Української народої партії, що серед організаторів вибуху немає членів УНП, речник Генпрокуратури Сергій Руденко.

"Це дуже непокоїть, що для багатьох найбільш важливо відкараскатися від цієї події, а не зацікавитися, чи ці особи дійсно вчинили злочин", - додав Руденко.

Руденко сказав, що результати обшуку "свідчать про те, що ці особи мали і намір, і можливість продовжувати цю діяльність".

"Тобто можемо казати, що затримано цих осіб і попереджено можливість продовжувати реальну злочинну діяльність", - резюмував керівник прес-служби ГПУ.

"Ви бачили вибухівку, ви бачили пристрої для вибухів – оцей аспект ми розглядаємо більш серйозно, ніж той аспект, чи відповідає чи не відповідає дійсності там якийсь документ, який у когось вилучено", - вважає Руденко.

Як відомо, міліція заявила, що у затриманих підозрюваних за вибухи на Троєщині були посвідчення членів Української народної партії, яка входить в "Нашу Україну".

Але, як заявив Руденко, посвідчення члена партії – це "не предмет кримінально-процесуального дослідження".

"Предмет – чи вчинено злочин, мотив вчинення злочину, і яке покарання визначить суд за наявності підстав для цього. Всі інші питання – то спекуляції навколо знову ж таки суто кримінальної справи", - сказав він.

Також речник Генпрокуратури заперечив чутки, що затриманим не було надано дозволу скористатися послугами адвокатів.

"Відповідно до Закону України "Про адвокатуру", на сьогоднішній день ані у прокурора, ані у слідчого немає жодної можливості не допустити адвоката будь-куди, де проводяться слідчі дії з особою, з якою у неї у встановленому законом порядку укладено угоду", - запевнив Руденко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...