Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генерал Кравченко проти "пахана" і чекає українського Рузвельта

Понеділок, 30 серпня 2004, 21:24
Генерал Валерій Кравченко закликає працівників спецслужб не поступатися совістю і не підтримувати наступника президента Кучми Віктора Януковича.

Про це він каже у своєму відкритому зверненні до працівників СБУ, професорсько-викладацького складу і слухачів Академії СБУ.

"Наближається до свого завершення період правління Кучми. Період, який справедливо, але з жалем називають епохою втрачених можливостей і нездійснених надій", - пише Кравченко.

"Нинішній режим за 10 років свого правління створив систему влади, в основу якої покладені страх і брехня, злоба і ненависть, цинізм і боягузтво, безпринципність і догідливість, рабська покірність і підлість, вульгарність і хамство, все те, що є антиподом внутрішньої свободи, чесності, порядності, особистого достоїнства, відповідальності, вірності і любові", - йдеться у зверненні.

"Поняття Патріотизм, Вітчизна, Обов"язок, Честь, Совість, Гідність начисто щезли зі свідомості нинішнього політичного керівництва країни", - продовжує Кравченко.

Зі слів генерала, "головним змістом правління Кучми стали влада і гроші". "І немає тих аргументів, які б змусили нас визнати його діяльність "політичною" і "державною": вона залишається кримінальною і розпутною", - продовжує Кравченко.

"Неминуче наближаючись до свого ганебного кінця, режим намагається всіх нас переконати в неможливому, в тому, що сьогодні, нібито, як ніколи український народ потребує спадкоємності влади. Якої влади? Влади лицемірства, продажності, зради, неуцтва, байдужості, злодійства, убогості, убогості й безвихідності?" - йдеться у зверненні.

"І таким наступником призначений Янукович. На більший цинізм режим не здатен. Неписьменний, двічі судимий - невже такого президента потребуємо ми? Невже всіх нас можна так низько опустити?" - запитує Кравченко.

На думку генерала, "перемога такого кандидата ознаменує загибель всіляких надій на відродження вільного українського суспільства, на відродження моральності, духовності, свободи особистості, всього того, що в цивілізованому суспільстві називається демократичною, правовою державою".

"Волею Всевишнього ми вийшли з примітивного, рукотворного, убогого, ізольованого "комуністичного раю", так невже тепер ми погодимося на "рай", створений Кучмою?" - продовжує він.

Однак, на думку Кравченка, "не в "паханах" має потребу Україна". "Країна як ніколи має потребу в своєму Рузвельті", - пише він.

Звертаючись до колег, Кравченко пише: "Наш обов"язок - служіння народу, на вірність якому ми давали присягу. Пам'ятайте! До ганебного нікого не зобов'язують. Той, хто, маючи можливість попередити злочин, не робить цього, той йому сприяє. Шануйте закон і не поступайтеся совістю, останнім пристановищем порядної людини".

"Не піддавайтеся одурманеній пропаганді Медведчука, Роднянського, Корчинського та іншої нечисті", - закликає адресатів звернення Кравченко. "З таких саджанців, - пише він, - як відомо, виростають дрімучі ліси тоталітарних режимів".

Закінчує своє звернення генерал Кравченко словами: "Пам'ятайте! Краще померти стоячи, ніж жити навколішки. Сподіваюся, всупереч надії".


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...