Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СУМСЬКА МІЛІЦІЯ ОБІЦЯЄ ПІДКИНУТИ НАРКОТУ СТУДЕНТАМ. Мороз потелефонував у МВС

Четвер, 5 серпня 2004, 16:23
Керівництво сумської міліції погрожує затримати сумських студентів, які ідуть на Київ, підкинувши їм наркотики.

Про це повідомив "Українській правді" депутат-соціаліст Юрій Луценко, який тримає контакт із студентською ходою.

"До студентів приїхав начальник сумської обласної міліції Плєханов і прямим текстом попередив – якщо вони не припинять ходу на Київ, їм підкинуть наркотики і арештують", - зазначив Луценко.

За словами Луценка, після цього лідер СПУ Олександр Мороз зателефонував заступнику міністра внутрішніх справ Савченку, і той пообіцяв утрутитися в ситуацію і не допустити провокацію.

У четвер ввечері сумські студенти вже вп’яте розбили тимчасове наметове містечко для ночівлі. Цього разу – під Андріяшівкою Роменського району Сумської області, що за 8 км від кордону з Потавщиною.

На 19 годину четверга колона налічує понад 60 осіб. До неї постійно приєднуються нові студенти та представники різних молодіжних організацій, які підтримують учасників акції.

Як розповів координатор акції Микола Гуменник, їх намагалися примусити сплачувати за землю, на якій вони розбивають намети на ніч.

"Учасників акції постійно супроводжує міліція, пожежники, санстанція та представники управління архітектури. Останні кажуть, що, за землю, на якій студенти розбивають намети, треба платити гроші”, - розповів він

Сумські студенти, які йдуть колоною до Києва, в четвер вже пройшли через місто Ромни. Але спочатку їх намагалися туди не пустити.

Близько 11-00, коли група тільки увійшла до Ромен, їх зустрів представник роменського райвідділу міліції, який повідомив, що студенти не мають дозволу на проходження через Ромни.

Одразу під'їхав начальник відділення дільничних інспекторів Недригайлова Іван Волошин із двома "свідками", які засвідчили про порушення рішення суду щодо заборони пікетування в Недригайлові. Представники обох райвідділів взялися складати протоколи.

Але, коли дійшло до підписів під протоколами, один з учасників акції відмовився "своїм скріплювати те, що вони не мають право йти через місто". Раніше студенти подавали повідомлення до обласної ради про проходження групи по області.

Всі 45 студентів звернулися до правоохоронців з тим, щоб протоколи склали на кожного, адже всі вони – активісти акції. "Після цього заступник начальника роменського райвідділу поїхав ні з чим", - повідомляє інформцентр.

Після інциденту студенти пройшли через місто Ромни.

"Українська правда"


Читайте також:

Мороз і правозахисники просять Тігіпка не кидатись погрозами?

МВС ЗВИНУВАЧУЄ ПЕВНІ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ІТИ ПІД СДПУ(О)

Про підґрунтя акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти вирушають походом на Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування