Ющенківцям дозволяють мітингувати лише на ринках. Мерії скаржаться на провокації

Середа, 1 вересня 2004, 19:37


Міська рада Броварів Київської області повідомляє громадськість про спроби здійснення провокацій, у яких безпосередню участь брали представники правоохоронних органів.

Як сказано в заяві міськради, прикладами такого тиску є обмеження фінансування, здійснення акцій з дискредитації обраного органу місцевої влади окремими ЗМІ та інші заходи, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

Представники броварської міськради повідомляють про те, що після виступу міського голови в УНІАН та зустрічі громади міста і міського голови Віктора Антоненка з Віктором Ющенком, в ніч на 30 серпня близько 2-ї години двоє невідомих молодих людей інсценували п’яний дебош біля входу в будівлю Броварської міської ради.

Коли ж міська влада направила звернення в Броварський ГУ МВС України у Київській області для отримання роз’яснень, то виявилося, що у ніч на 30 серпня ніяких фактів правопорушень біля міськвиконкому, як і фактів затримання самих правопорушників зафіксовано не було.

“Вважаємо цей випадок однією з ланок провокацій з боку працівників МВС. Залишається тільки здогадуватися, що могли знайти вночі у порожньому приміщенні міськвиконкому вищеназвані співробітники МВС після взяття його під особисту охорону. Враховуючи останні події, це могла бути література антидержавного спрямування, а також зброя, вибухівка, наркотики, фальшива валюта і таке інше", - відзначається в повідомленні.

Місцева влада вважає, що провокації здійснюються з метою "знищення реального самоврядування у місті Бровари напередодні виборів президента України".

У той же час в Одеській області міліція розігнала пікет прихильників Віктора Ющенка,
мотивуючи свої дії рішенням сільради.

Як повідомляється в заяві одеського регіонального штабу Ющенка, пікетники збиралися провести інформаційну акцію перед учасниками конференції вчителів Комінтернівського району, про що "заздалегідь і у встановленій формі" повідомили сільраду.

Однак, за два дні до акції голова сільради Каменовська "у категоричній формі зажадала пікет не проводити".

"Як зазначено у відповіді, причиною заборони на проведення пікету є незаконне рішення сесії Комінтернівської сільради №424-XXIV. Відповідно до цього рішення, єдиним дозволеним(!?) місцем проведення пікетів у Комінтернівському є територія ринку", - говориться в заяві штабу.

Штаб відзначає, що дане рішення порушує ст. 34, 39 Конституції України, що гарантують права громадян на зібрання.

Вранці 30 серпня пікетників і працівників райштабу Ющенка, які зібралися на площі зустрічало 22 працівника міліції. Начальник Комінтернівського РО УМВС підполковник Кривоносов зажадав від них розійтися, посилаючись на рішення сільради.

Незважаючи на заяву ющенківців, що заборонити пікет може тільки суд, Кривоносов
віддав наказ на розгін пікету. "Підлеглі Кривоносова відібрали в пікетників агітматеріали і заламавши руки потягли з площі до своїх "воронків", - говориться в заяві.

"Пікет було зірвано. Але користь від описаних подій є - вчителі районних шкіл, що йшли на конференцію своїми очима побачили, яке "правове" майбутнє чекає їх, і усіх нас, у випадку збереження нинішньої влади", - відзначає районний штаб Ющенка.




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування