Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст виконав "волю" Януковича. Але Литвин працюватиме і при істериках

Понеділок, 20 вересня 2004, 20:38
Мін'юст визнав таким, що не відповідає законодавству рішення про створення спеціальної комісії Верховної Ради з моніторингу за виборами президента.

Про це повідомили у вечірніх випусках новин канали "1+1" та "Інтер".

Мін'юст визнав, що рішення парламенту не відповідає Конституції й іншим законодавчим актам. Зокрема там не передбачена участь представників інших гілок влади, силовиків у роботі законодавчого органу.

Як відомо, Мін'юст проводив перевірку за дорученням прем'єр-міністра Януковича, який вважав створення парламентської комісії незаконним.

Прес-служба Верховної Ради раніше вже висловила невдоволення дорученням Януковича, відзначивши, що вивчати законність рішень парламенту може тільки Конституційний суд.

У понеділок голова Верховної Ради Володимир Литви повідомив, що в середу відбудеться перше засідання цієї комісії о 15.00 чи о 16.00.

За його словами, це буде установче засідання, на якому планується обговорити регламент роботи комісії, визначити кандидатури заступника глави комісії, секретаря, а також перелік питань, які необхідно розглянути в першу чергу.

Крім того, як очікується, учасники засідання повинні домовитися про те, хто якими напрямками буде займатися.

"Незважаючи на невдоволення і навіть істерію з цього питання, комісія буде працювати", - підкреслив Литвин.

Спікер нагадав, що робота подібних комісій на попередніх виборах у парламент, а також виборів президента, жодних негативних моментів не викликала.

"Тим більше, що все це - у правовому руслі", - підкреслив Литвин. Він додав, що парламенту необхідно "тримати руку на пульсі суспільно-політичних процесів", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, 7 вересня Верховна Рада створила тимчасову спеціальну комісію парламенту з питань моніторингу реалізації законодавства про вибори президента.

Головою комісії призначений спікер Литвин.

Читайте також:

Януковичу вказали на його місце і нагадали, що він не Конституційний суд

Янукович не хоче, щоб його контролював Литвин

Литвин закликав соратників мати совість. І не відповів на слова про "злочини, скоєні з Кучмою"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування