Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко викликають до Росії через 90 мільйонів доларів

Вівторок, 21 вересня 2004, 10:40
Російські слідчі мають намір пред'явити колишньому віце-прем'єру України, екс-главі "ЄЕС України" Юлії Тимошенко, обвинувачення в організації давання хабарів п'ятьом офіцерам Міноборони Росії.

"Ці дії пов'язані з завищенням не менш чим на $90 мільйонів цін на постачання матеріальних цінностей "ЄЕС України" для міністерства оборони РФ", - заявив у вівторок офіційний представник Головної військової прокуратури (ГВП) РФ Михайло Яненко.

Він відзначив при цьому, що ГВП очікує у вівторок прибуття на допит Тимошенко. Офіційне підтвердження вручення повістки було отримано ГВП напередодні.

"У минулому вона неодноразово допитувалася, з нею проводилися очні ставки", - сказав представник ГВП.

Він також підкреслив, що "зараз мова йде про виконання чергової слідчої дії за її участі, оскільки стали відомі нові обставини".

Як пояснив Яненко, "кримінально-карні діяння, розслідувані в рамках цієї справи ГВП, були скоєні в Росії, а тому й особи, які їх скоїли, притягуються до відповідальності на території Російської Федерації".

Представник ГВП також заявив, що "слідство у справі проводиться у суворій відповідності до міжнародних договорів і кримінально-процесуального законодавства РФ".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування