Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штаби Януковича орендують приміщення за 1 гривню

Вівторок, 21 вересня 2004, 16:05
Під штаби кандидата у президенти Віктора Януковича забирають приміщення в інших організацій або орендують їх за 1 гривню.

Про це повідомляє голова Полтавської облорганізації Української народної партії Олександр Кулик, передає прес-служба партії.

За словами Кулика, на Полтавщині влада віддала приміщення, де знаходились відділ управління майном комунальної власності району та архітектурно-планове бюро.

Він повідомив, що штабу Януковича на початку липня влада віддала шість кабінетів та зал засідань з усім начинням, а також два телефонні номери, рахунки на оплату за користування якими досі приносять "орендодавцям".

Як розповів завідувач відділом управління майном Василь Вакуленко, його відділ буквально викинули з приміщення: вибили двері кабінету, зібрали й винесли документацію.

"Нині відділ тулиться в кабінеті оргвідділу райради, а після такого нецивілізованого переселення кудись зникли папери з експертною оцінкою вартості комунального майна майже на 250 тисяч гривень. Це фінансові документи першої значимості, які підтверджують вартість проданих об’єктів", - говорить Вакуленко.

Також Вакуленко повідомив, що договір оренди, вже підписаний орендарем – "суб’єктом виборчого процесу, Глобинською районною організацією Партії регіонів, принесли лише через 3 місяці після "захоплення приміщення".

У цьому договорі вказано, що передається у строкове платне користування приміщення загальною площею 190 кв. метрів з обладнанням, телефоном та оргтехнікою "для проведення заходів передвиборчої агітації".

"Пункт 3.1 гласить: "Розмір орендної плати за об’єкт оренди складає 1 (одна) грн. в місяць з урахуванням ПДВ".

При цьому, каже Вакуленко, відповідно до Методики розрахунку орендної плати за об’єкти комунальної форми власності, затвердженої районною та обласною радами, орендна плата за 1 кв. метр приміщення мала б становити близько 8 гривень.

Тобто щомісяця нині бюджет недораховується 1,5 тисячі гривень.

У той же час у місті Мостиська влада збирається віддати частину приміщення "Народного дому", де розташовувався більярдний зал, у користування представникам Партії регіонів", - повідомляє прес-служба обласного штабу Ющенка.

Група громадян, обурених такою ситуацією, звернулася до голови районної державної адміністрації Фольтовича, проте він повідомив, що це питання майже вирішене і половину приміщення все ж таки буде надано під офіс "Партії регіонів".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування