Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович здивував Северінсен

Середа, 29 вересня 2004, 10:31
Співдоповідач Моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Ганне Северінсен здивована відмовою прем'єр-міністра Віктора Януковича брати участь у дебатах напередодні виборів.

Про це вона заявила у вівторок після зустрічі з кандидатами, повідомляє Українська служба Бі-Бі-Сі.

"Я була дуже здивована, що головний кандидат у президенти надто зайнятий як прем'єр-міністр, аби брати участь у теледебатах", - сказала вона.

"Такого не зустрінеш в інших країнах, оскільки, якщо в тебе президентська кампанія, ти вже не маєш займатися урядовою діяльністю, а дієш як кандидат", - наголосила доповідачка ПАРЄ.

Северінсен також вбачає небезпеку у великій кількості кандидатів у президенти в Україні.

"Постає небезпека плутанини через те, що дуже складно проводити виборчу кампанію з 24 кандидатами в президенти, - сказала вона. - Може статися так, що спостерігачів та їхніх представників на виборчих дільницях буде більше, ніж самих виборців.

Северінсен сподівається, що представники комітету зможуть вплинути на те, аби вибори 31 жовтня відбулися демократично та без істотних порушень.

Між тим, кандидат у президенти Олександр Мороз заявив Бі-Бі-Сі після зустрічі з представниками ПАРЄ, що мало вірить у дієвість роботи закордонних спостерігачів, оскільки, за його словами, на українську владу не впливатимуть погрози щодо можливого запровадження з боку Ради Європи санкцій щодо України.

Янукович буде зайнятий і не прийде на дебати

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування