Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поки Янукович не знатиме, що таке екзит-пол, він не спроможний на чесні вибори

П'ятниця, 3 вересня 2004, 18:04
Кандидат в президенти від СПУ Олександр Мороз стверджує, що владі, яка не довіряє екзит-полам, не варто говорити про чесні вибори.

Про це він заявив в п'ятницю на прес-конференції у Чернівцях, де він перебуває у передвиборчому турі західноукраїнськими областями.

"Сергію Тігіпку і всій команді Віктора Януковича не варто було б висловлюватися щодо чесних виборів, коли вони говорять про недовіру результатам проведення широкого екзит-полу в день президентських виборів", – сказав Мороз.

За словами Мороза, "ми бачимо, як ці вибори організовуються, як здійснено призначення керівників територіальних окружних комісій, введення технічних кандидатів, на яких умовах вони там працюють і багато чого іншого".

На його переконання, "екзит-пол вкрай потрібно робити. Це загальноприйнята норма у всьому світі.

"І добре те, що у його організації беруть участь кілька соціологічних організацій - тоді буде, приблизно, об'єктивна оцінка", - заявляє Мороз.

Він звернув увагу на те, що "якби не було екзит-полу під час минулих парламентських виборів, то "СПУ не була б представлена у парламенті".

"Влада нам давала 2,8-3,2%, а опитування показували близько 10% голосуючих за нас. Це, можливо, і зірвало задум влади під будь-яким приводом взагалі не допустити у парламент Соцпартію", – сказав лідер СПУ.

Водночас, Мороз заявив, що в четвер він "підготував заяву-скаргу" з приводу розподілу керівних посад в окружних комісіях.

За його словами, СПУ ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії парламенту, "якій би могли показати комп'ютер, котрий робив таку розкидку місць, і саму комп'ютерну програму, яка є дуже розумною".

"У мене така підозра, що цей комп'ютер знаходиться на вулиці Банковій в одному кабінеті, де все від руки і було зроблено так, як хотіли імітувати підтримку прем'єр-міністра".

"Саме імітувати, бо сьогодні виборчу кампанію від влади здійснюють адміністрації. В уряді немає таких важелів оперативного втручання в ситуацію", - заявив лідер СПУ.

На переконання Мороза, це робиться "навмисне з тією метою, щоб визнати вибори недійсними, або створити передумови для введення надзвичайного стану" в Україні.

Як повідомлялося 31 серпня прем'єр, кандидат в президента Янукович заявив, що він не вірить в екзит-поли. За словами кандидата, "це нові сучасні технології, які будуть вперше в Україні випробуватись", - сказав він. "І як ними маніпулювати, ми не знаємо", - додав прем'єр.

30 вересня керівник Центрального виборчого штабу Януковича Сергій Тігіпко також висловив недовіру екзит-полам, зазначивши, що їх можна використовувати у цілях того, хто замовляє.

Схожу думку на минулому тижні висловив і представник Януковича у ЦВК Степан Гавриш.

УНІАН

Читайте також:

Янукович ще не вміє маніпулювати екзіт-полами

ТІГІПКО ПІДСВІДОМО ВИЗНАЄ ФАЛЬСИФІКАЦІЮ НА КОРИСТЬ ЯНУКОВИЧА?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування