Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейське майбутнє України

Четвер, 30 вересня 2004, 13:40
Попередньо відмовившись від теледебатів до першого туру, Янукович все ж не витримав. У полеміку зі своїм конкурентом Ющенком він вступив… на шпальтах європейської газети International Herald Tribune. Янукович написав листа-відповідь на статтю Ющенка про європейське майбутнє України. Хто писав статтю прем'єру – невідомо. Але принагідно слід додати, що в анкеті Януковича, поданій до ЦВК, сказано, що володіє він англійською мовою "із словником".

Нижче дивіться текст статті Януковича:


Як прем'єр-міністр, я не поділяю радикальні погляди, які висловлює дехто, що моя країна має обирати подальшу інтеграцію або з Росією, або з Європою, але не одночасно в обидва боки ("Якій бути Україні?", Віктор Ющенко, 10 вересня). Замість цього, потрібний прагматичний підхід до неминучої та бажаної європейської інтеграції України.

У питанні членства в ЄС слід брати до уваги економічну співпрацю України з Росією. Наш сусід – це наш друг, і так само найбільший торговельний партнер. Я вірю, що остаточне членство в ЄС буде мати результати взаємовигідного співробітництва і процвітання для України та наших традиційних партнерів.

Перед тим як питання про членство в ЄС остаточно може бути вирішене, Україна буде уважно спостерігати, як членство в Євросоюзі вплине на економіки нових членів ЄС. Я не ставлю під сумнів європейську інтеграцію України та не критикую економічну політику ЄС. Я просто хочу нагадати всім зацікавленим про потенційні проблеми, а також визначити реалістичні підходи для їх подолання.

Економічні реформи, демократичні інституції та верховенство права готують Україну для майбутнього піднесення її до ЄС.

Вільні та чесні вибори президента у жовтні допоможуть зміцнити демократичні цінності в нашій державі та сприятимуть відносинам України з її сусідами.

31 жовтня українці матимуть шанс вибрати прагматичний та ефективний шлях інтеграції, який дозволить Україні грати гідну роль у світі.

Найбільший інтерес України – це подальша інтеграція з Європою, коли настане відповідний час, таким чином, аби її економіка продовжувала зростати.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування