Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підвищення пенсій Ющенко називає своєю перемогою, а не Януковича

Четвер, 30 вересня 2004, 16:32
Кандидат в президенти Віктор Ющенко назвав "маленькою перемогою народу" той факт, що уряд під тиском опозиції змушений був нарешті переглянути пенсії і підвищити їх.

"Погано, що Кабмін підвищив пенсії лише з 1 вересня, напередодні виборів, а не з 1 січня, хоча зростання ВВП і економічні показники це зробити дозволяли", - сказав Ющенко.

"В результаті мільйони пенсіонерів втратили сотні гривень, які так їм необхідні", - додав Ющенко слова якого наводить його персональний сайт..

Він назвав це "хитрощами уряду" та нагадав, що його фракція вимагала від Кабінету міністрів переглянути соціальні статті бюджету, підвищити зарплати та пенсії і надавала економічні обґрунтування своєї позиції.

"Ми пропонували підвищувати виплати з січня і робити це поступово і послідовно, аби не спровокувати інфляційні процеси. Але уряд вирішив діяти запізно і ривком, в результаті вже всі відчули на собі підвищення цін", - сказав він.

Ющенко підкреслив, що коаліція "Сила народу" не дозволить урядовій команді зробити вересневі доплати лише "маленьким подарунком", "цільовою допомогою до виборів" і змусить законодавчо закріпити підвищення пенсій.

Ющенко повідомив, що у Верховній Раді вже зареєстровано відповідний законопроект за його підписом та підписами інших депутатів фракції, де пропонується передбачити збільшення надходжень від приватизації державного майна на 4 мільярди гривень.

Він підкреслив, що схвалення цього закону дозволить підвищити пенсії з відповідною тарифікацією.

"Підвищення пенсій не повинно бути вибірковим і тут не може бути ніякої зрівнялівки. Люди літнього віку мають отримувати достойну пенсію і перерахувати її треба згідно стажу роботи і розміру зарплат", - наголосив Ющенко.

Він також нагадав, що підвищення зарплат і пенсій є одним із головних пунктів його Плану дій "Десять кроків назустріч людям".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування