Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під легенду невиконання бюджету силовики збирають буряки і капусту?

Четвер, 30 вересня 2004, 19:31
Комітет Верховної Ради України зі свободи слова заявляє про тиск силовиків у формі "продрозверстки" проти населення України, мотивуючи це недофінансуванням з боку уряду.

Як сказав голова комітету Микола Томенко, до них надходять "численні документальні свідчення" про такий тиск.

Томенко навів у приклад документ з прокуратури та відділу управління МВС України міста Лебедина Сумської області.

Прокуратура Лебедини вимагає "в порядку безвідплатної допомоги сприяти щодо передачі сільськогосподарської продукції в розмірі 10 тон зерна врожаю 2004 року".

"Призначення: фінансова допомога на розвиток матеріально-технічної бази прокуратури Сумської області", - сказано у документі.

Причиною такої вимоги називається те, що у зв‘язку зі "складністю виконання бюджету Кабінет Міністрів України позбавлений в повному обсязі профінансувати прокуратуру області".

Вимога підписана прокурором Лебединського району Наумовим.

В іншому документі голова Лебединської районної державної адміністрації Мелентьєв та начальник Лебединської міліції МВС України в Сумській області Лустенко вимагають виділити "сільськгосппродукції у кількості шість тон" "для покращення матеріально технічної бази Лебединського МРВ УМВС".

Мотивується ця вимога тим, що "на сьогоднішній день державним бюджетом не передбачені кошти на фінансування матеріально-технічної бази органів внутрішніх справ".

Томенко заявляє, що таким чином, "влада поводиться з громадянами так, ніби вона знаходиться на завойованій території".

"Такого роду відносини влади з громадянами неприпустимі в цивілізованій державі", - заявляє голова комітету.

"Тому я звернувся до Кабінету міністрів та до генпрокурора з вимогою негайно припинити вимагання протизаконної данини з населення, а також негайно притягнути винних до відповідальності", - пояснив Томенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування