Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин попросив Омельченка знайти проект слухань по Гонгадзе

Понеділок, 6 вересня 2004, 12:39
Глава тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування резонансних справ Григорій Омельченко просить, щоб парламент на початку вересня заслухав звіт комісії з результатів розслідування убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

З таким звертанням Омельченко виступив у понеділок на погоджувальній нараді лідерів депутатських фракцій і груп у керівництва парламенту, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він також вимагає заслухати інформацію генерального прокурора Геннадія Васильєва з цього питання.

Депутат нагадав, що 16 вересня виповнюється 4 роки з дня зникнення Гонгадзе. У зв'язку з цим він відзначив, що тимчасова слідча комісія парламенту працює вже третій рік, але за останні два роки Рада "не удосужилась" заслухати її звіт.

"Я прошу заслухати в першій половині вересня звіт тимчасової слідчої комісії й інформацію генерального прокурора", - сказав Омельченко, звертаючись до спікера Володимира Литвина. Він відзначив, що відповідний проект постанови зареєстрований у парламенті.

За словами Омельченка, після цього Рада може "ухвалити будь-яке рішення" - ліквідувати комісію або зняти його з посади глави комісії.

У свою чергу, Литвин, звертаючись до Омельченка, попросив його "знайти проект постанови", у якому потрібно заслухати звіт комісії, додавши, що рішення по цьому питанню має ухвалити парламент.

Литвин підкреслив, що не блокує розгляд цього питання в парламенті, і закликав Омельченка бути об'єктивним у своїх оцінках дій спікера.

Пропозиція про заслуховування звіту комісії також підтримав і лідер фракції Соцпартії, кандидат у президенти Олександр Мороз.

За його словами, у нього відбулася бесіда з генпрокурором Васильєвим, що у свою чергу висловив підтримку ідеї про заслуховування звіту тимчасової слідчої комісії парламенту по розслідуванню справи про убивство Гонгадзе.

Як відомо, спікер Литвин є фігурантом записів майора Мельниченка в епізоді, де нібито вищі державні чиновники схвалюють викрадення Гонгадзе.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування