Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко готує собі заміну та хоче прибрати лаври Мороза

Понеділок, 6 вересня 2004, 16:58
Кандидат у президенти від Компартії Петро Симоненко прагне залучити до КПУ побільше молоді, щоб підготувати собі гідну заміну.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Вголос" під час його передвиборчого турне Львівщиною, повідомляють "Українські новини"

"Я сьогодні думаю про майбутнє партії, і моя позиція - це дійсно сприяти сьогодні тому, щоб прийшли молоді, нові люди в партію", - сказав він.

"Ми ставимо завдання, це рішення пленумів, вони друкуються в газеті "Комуніст", щоб сьогодні молоді люди прийшли до керівництва і міської, і районної, і обласної ланок. Зрозуміло, що і я готуюся до того, я ж не можу бути постійно керівником партії", - сказав Симоненко.

На питання, що у Європі в разі програшу партії керівники йдуть із посад, Симоненко відповів: "В умовах, коли бандитська влада чине такий тиск і таке свавілля, переписує протоколи і таке інше, то, я вибачаюся, тут самі партії тільки дають відповідь на запитання, який внесок кожного з нас чи в перемогу, чи в поразку, і виходячи з цього, дають оцінку: чи замінити, чи залишити".

"Тому ми з вами повинні проаналізувати. Ну в чому я винен, що тут у вас на території західних областей України у 1999 році 105% була явка на вибори, щоб обрати Кучму. Я ж не можу за це відповідати", - сказав він.

Симоненку також здалися підозрілими слова начальника штабу Мороза Йосипа Вінського, що на організацію виборів потрібно 250 мільйонів доларів.

"Оті, хто говорить скільки коштує, вони знають чому так коштує і вони будуть розплачуватися, бо вони платять за збір підписів, вони платять, маючи політичних отих найманців практично в кожному населеному пункті, вони купують машину, техніку, орендують приміщення і т. ін".

"Ми, комуністи, партія, яка живе за підтримки народу України і в жодній виборчій кампанії ми ніколи нікому гроші не платили", - заявив Симоненко.

***

Під час інтерв'ю Симоненко наголосив на тому, що "СПУ – це похідна від КПУ".

"І Соцпартія, коли вона виникла, ми ж її і утворювали, я ж до цього був причетний. Бо 2 вересня 1991 року, після заборони 30 серпня, ми в Донецькому обкомі партії зібрали актив".

"У Києві ще ніхто й не думав про СПУ, а ми вже започаткували рух, що комуністи переходять під іншу назву, якраз соціалістичну партію, ведуть боротьбу за відродження КПУ і повертаються в компартію", - сказав він.

"Все це ми виконали. Просто соціалісти до кінця не виконали. Ми ж ту саму програму КПУ зробили в нових умовах для того, щоб зареєструвати СПУ, тому соціалісти іншого нічого не можуть, бо це досвід тільки КПУ", - розповів Симоненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування