Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко шість разів визнав рекламу за Януковича незаконною

Середа, 8 вересня 2004, 13:36
Кандидат у президенти Віктор Ющенко виграв у місцевих судах шість справ проти ЗМІ, які незаконно розміщували агітаційні матеріали Віктора Януковича

Як повідомляє прес-служба центрального штабу Ющенка, його довіреними особами було виграно 5 скарг у місцевих судах та 1 скаргу у тервиборчкомі.

Так, Богородчанський райсуд Івано-Франківської області визнав неправомірними дії часопису Богородчанської райради "Слово народу", який опублікував статті "Дозріваємо до альтернативи" та "У колективах обговорюють кандидатури на пост президента".

Суд визнав, що ці статті носять агітаційний характер, у них обговорюється передвиборча програма Януковича, а також міститься оцінка політичних, ділових та особистих якостей кандидата у президенти, що є агітацією за Януковича.

"А оскільки угоди про сплату коштів з виборчого фонду Януковича за ці агітаційні публікації не було укладено між цим кандидатом у президенти і редакцією даного часопису, то суд визнав такі дії часопису неправомірними", - зазначає прес-служба.

Подібні рішення на чотири скарги довірених осіб Віктора Ющенка були ухвалені в Зарічному районному суді Сум.

Зокрема, суд визнав такими, що не відповідають вимогам виборчого законодавства, дії газети "Сумщина", яка неодноразово розміщувала матеріали агітації Януковича у вигляді фотографій з його рекламними щитами.

Також ця газета розміщувала агітстатті про нього, які не оплачувались з виборчого фонду кандидата.

Крім цього, агітаційні матеріали цієї газети мають оцінку передвиборчої програми Януковича і пряму вказівку на те, кому з кандидатів у президенти необхідно надавати перевагу.

Також постанова тервиборчкому по округу № 166, що на Тернопільщині звернула увагу редакції "Нової Тернопільської газети" на недопустимість публікацій про Януковича, що порушують закон про вибори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування