Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко знає, що СБУ і Медведчук давно стежать за Кучмою

Понеділок, 11 жовтня 2004, 12:47
Заступник голови українського парламенту Олександр Зінченко заявляє, що CБУ стежить за всіма непровладними політиками.

Про це Зінченко заявив у неділю в Чернівцях, коментуючи заяву спікера Володимира Литвина про те, що за ним і його родиною стежить СБУ.

За словами Зінченка, це "є логічним продовження тієї практики спецслужб, яка останнім часом вималювалася в Україні".

Як зауважив Зінченко, "ця заява є наслідком тієї форми тиску, яка вже давно панує в діяльності вищих державних органів, і того незвичайного місця, яке зайняла Служба безпеки та окремі її підрозділи, що організовують спостереження за вищими посадовими особами держави".

"Я не просто вірю, що зроблена Литвином заява газеті "Сільські вісті" відповідає дійсності, оскільки знаю, що це так і є насправді", - додав він.

За словами Зінченка, переважна більшість політиків, як тільки залишають провладний табір, "одразу потрапляють під ковпак технічних спецзасобів, записів телефонних розмов, за ним ведеться повне стеження: з ким, в який час, за яких обставин спілкувався з тим чи іншим політиком".

За його словами, "навіть нинішній президент, за часів керівництва якого утворилася така система дії спецорганів, не розуміє того, що СБУ і керівник його Адміністрації вже давно спостерігають за ним самим – Леонідом Даниловичем Кучмою".

Заступник голови Верховної Ради переконаний, що СБУ "сьогодні надто серйозно втратила професіоналізм, професійне ставлення вищого керівництва до своїх обов'язків". Віце-спікер переконаний, що система тотального стеження "має абсолютно зворотній характер", оскільки "у нас не залишилося жодної особи, яка б вільно почувалася б у високих коридорах влади".

"Така практика надзвичайно дивує, і це є одним з основних чинників, які буде зметено в перші ж години роботи нової влади після президентської перемоги Віктора Ющенка. Нова влада має забезпечити дійсно незалежне керівництво і незалежну від президента Службу безпеки України", - додав Зінченко, який очолює виборчу кампанію Ющенка

Як відомо, в інтерв'ю газеті "Сільські вісті" Литвин заявив, що за ним та його родиною стежить СБУ. Тим самим він підтвердив нещодавню заяву депутата Юрія Кармазіна, зроблену ним із трибуни Верховної Ради, про те, що таке стеження ведеться.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: