Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОЗВІДКУ ОЧОЛИТЬ ЛЮДИНА, ЯКА НОСИЛА ЗА КУЧМОЮ ВАЛІЗИ

П'ятниця, 15 жовтня 2004, 21:05
Указом президента Леоніда Кучми створено Службу зовнішньої розвідки України.

Відповідний указ розміщено на сайті Верховної Ради

Головою Служби зовнішньої розвідки призначено Олега Синянського, який до цього очолював розвідуправління СБУ.

Як відомо, взимку генерал Валерій Кравченко, проти якого нині порушено кримінальну справу, звинуватив голову СБУ Ігоря Смешка і Олега Синянського в тому, що вони давали незаконні укази про стеження за опозицією за кордоном.

До призначення в СБУ Синянський у 2000-2002 був заступником керівника протокольно-організаційного відділу управління протоколу президента України в АП. Тоді дехто його називав "людиною, яка носить валізу за Кучмою".

Службу зовнішньої розвідки створено на базі Департаменту розвідки, розвідувальних підрозділів регіональних органів СБУ для "подальшого вдосконалення розвідки як інструмента формування політики держави, забезпечення національних інтересів".

Служба зовнішньої розвідки здійснюватиме розвіддіяльність у політичній, економічній, військово-технічній та інших сферах, братиме участь у боротьбі з міжнародною оргзлочинністю, тероризмом, забезпечуватиме безпеку установ і громадян України за кордоном і є відповідальним виконавцем та координатором програм розвіддіяльності.

Новостворене відомство фінансуватиметься за кошти передбачені дербюджетом Департаменту розвідки та розвідпідрозділів СБУ.

Їй також мають передати в об'єкти держвласності (в тому числі підприємств, установ, організацій, створених з метою конспірації), що використовувалися
для забезпечення функціонування Департаменту розвідки.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування